IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Predsjednik Erdogan dobio informacije od guvernera nakon razornog zemljotresa… (foto, video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tayyip Erdogan je imao telefonski razgovor i s guvernerom Kahramanmarasa Omerom Farukom Coskunom neposredno nakon zemljotresa koji je pogodio to područje…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 06: 02-2023, 07: 34… ANKARA: Predsjednik Erdogan dobio informacije od guvernera nakon razornog zemljotresa… (foto, video)

U saopštenju kabineta turskog predsjednika navodi se da je Erdogan tokom razgovora dobio najnovije informacije o situaciji u područjima pogođenim zemljotresom i aktivnostima potrage i spašavanja.

Erdogan je imao telefonski razgovor i s guvernerom Kahramanmarasa Omerom Farukom Coskunom neposredno nakon zemljotresa koji je pogodio to područje.

Najmanje 76 osoba je poginulo, a 440 povrijeđeno od posljedica razornog zemljotresa jačine 7,4 stepena po Richteru koji je rano jutros pogodio južne regije Republike Turkiye, a osjetio se i u Siriji i Libanu.

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stepeni po Richteru.

Čitaj još:   Adnan ČIRGIĆ: Gurni Radomira u vodu- on opet ispliva... (foto)

Zemljotres se osjetio u brojnim gradovima na jugu Turkiye, a posebno u provincijama Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya i Adana.

Sve nadležne službe Republike Turkiye angažirane su na akcijama potrage i spašavanja, a u područja pogođena potresom stižu relevantne ekipe iz svih dijelova Turkiye.

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Turkiye je zatražila međunarodnu pomoć u području potrage i spašavanja.

BONUS VIDEO: SON DAKİKA: KAHRAMANMARAŞ'TA 7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU | TV100 HABER

izvor iBalkan.net/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more