IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ZAKOVALO NA MINUS – 17 C: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 12 dana… (foto, video)

Sedmicu pred nama obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do- 20 stepeni. Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu jugoistoka BALKANA…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08: 02-2023, 10: 44… DANAS ZAKOVALO NA MINUS – 17 C: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 12 dana… (foto, video)

Jutros u 4 sata najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici gdje je bilo -17 stepeni.

Sedmicu pred nama u Bosni i Hercegovini obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do- 20 stepeni. Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine.

U Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će vedro, a u ostatku zemlje oblačno, pri čemu nije isključena pojava slabog snijega. Jutarnje temperature zraka varirat će od -13°C do -7°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 2°C.

Najviše dnevne temperature između -5°C i 2°C, na jugu zemlje do 5 stepeni. Temperature će za dane vikenda u jutarnjim satima biti nešto veće i kretat će u rasponu između -8°C do 4°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne do 5°C u Bosni i 10 °C u Hercegovini.

U periodu od 13.02. do 20.02. prognozira se naoblačenje s padavinama. Početkom sedmice prognozira se kiša na području sjeverne Bosne i u Hercegovini.

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆE- WAGNER u SRBIJI i BiH: Prijeti li Balkanu opasnost zbog sukoba u Rusiji? (foto, video)

Snijeg je izvjestan u centralnoj Bosni. U drugom djelu sedmice preovladavat će stabilno s temperaturama nešto većim od prosjeka. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između- 4°C i 2°C u Bosni do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 6°C u Bosni do 10°C u Hercegovini.

srijeda, 08.02.2023. godine
Hladno vrijeme, izraženije u prijepodnevnim satima, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, te po mogućnosti reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici, trudnice, starije osobe i djeca. U drugom dijelu dana, sa blagim porastom temperatura, opšta slika neznatno će se popraviti u cijeloj zemlji. U Hercegovini također hladno, pri tome sunčanije i uz nešto više temperature, poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

četvrtak, 09.02.2023. godine
Biometeorološke prilike malo će se poboljšati, pretežno usljed blagog porasta temperatura u najtoplijem dijelu dana. Jutro i dalje vrlo hladno u cijeloj zemlji, stoga je neophodno biti oprezniji pri boravku na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i prikladno se odjenuti. U Bosni oblačno, sa kraćim sunčanim intervalima, uz moguće cjelodnevne minuse. U Hercegovini sunčanije, ali još uvijek prohladno i uz umjereno sjeverno strujanje koje će praviti probleme osjetljivim osobama.

Čitaj još:   Završena istraga protiv vlasnika škole glume Mike Aleksića, čeka se odluka o optužnici... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more