IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: U zemljotresu u Turskoj smrtno stradao “sarajevski student” Ismail Kirisci… (foto)

Među hiljadama žrtava poginulih u zemljotresu na jugu Turske nalazi se i Ismail Kirisci, mladić iz truskog grada Hataya, koji je studirao na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)…

HATAY- SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08: 02-2023, 19: 44… TUGA DO NEBA: U zemljotresu u Turskoj smrtno stradao “sarajevski student” Ismail Kirisci… (foto)

Informaciju o Kiriscijevoj smrti potvrdili su na stranici IUS- a…

“S dubokom tugom obavještavamo vas da je naš učenik Ismail Kirisci smrtno stradao u strašnom zemljotresu u Turkiye. Naša iskreno saučešće Ismailovoj porodici i prijateljima. Također izražavamo najdublje saučešće svim ostalim porodicama i prijateljima koji su izgubili svoje voljene u ovoj tragediji koja je pogodila Turkiye i Siriju”, navedeno je na stranici IUS- a…

U komentarima ispod posta od Kiriscija su se oprostile brojne kolege, prijatelji i poznanici.

Najmanje 8.574 osobe su poginule, a 49.133 su povrijeđene nakon dva snažna zemljotresa koja su u ponedjeljak potresla jug Turkiye.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Čitaj još:   ABDULAH Avdo Sidran: BiH i CRNA GORA žrtve su iste politike...

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji život je izgubilo najmanje 2.530 osoba, a 4.645 osoba je povrijeđeno.

izvor iBalkan.net/ aktuekno AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more