IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz MUP- a RS, tvrde da je “strani državljanin” autor monstruoznih poruka upućenih putem Facebooka, IAKO NE IZGLEDA DA JE BAŠ TAKO… (foto)

U toku vikenda pojavila se Facebook stranica pod nazivom “Četnički pokret Republika Srpska”, na kojoj je objavljeno više fotografija istog starijeg muškarca, uglavnom u uniformi sa četničkim obilježjima, kao što je kokarda na kapi. Na nekim od fotografija je na sebi imao i redenike sa municijom…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 20: 44… Iz MUP- a RS, tvrde da je “strani državljanin” autor monstruoznih poruka upućenih putem Facebooka, IAKO NE IZGLEDA DA JE BAŠ TAKO… (foto)

MUP RS- a je, navodno, uspio otkriti ko stoji iza monstruoznih fašističkih poruka koje su u subotu i nedjelju objavljene na Facebook stranici pod nazivom “Četnički pokret Republika Srpska”. 

“Obavještavamo vas da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS- a preduzeli mjere i radnje na identifikovanju lica koje je objavilo navedeni sadržaj, te utvrdili da je riječ o stranom državljaninu. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja”, saopćeno je za Oslobođenje iz MUP- a RS- a.

Podsjećamo, u toku vikenda pojavila se Facebook stranica pod nazivom “Četnički pokret Republika Srpska”, na kojoj je objavljeno više fotografija istog starijeg muškarca, uglavnom u uniformi sa četničkim obilježjima, kao što je kokarda na kapi. Na nekim od fotografija je na sebi imao i redenike sa municijom.

Čitaj još:   SNIMCI UŽASA: Drvljem i kamenjem na GRADJANE sa CRNOGORSKIM obilježjima (video)

Ipak, ono što je izazvalo jezu kod svakog normalnog čovjeka bile su poruke objavljene uz ove fotografije, od kojih je najmonstruoznija ona koja glasi: “Klao bih muslimansku djecu između 1 i 15 godina”. Osim ove, bile su objavljene i nešto “blaže” poruke poput: “Oj braćo, hoćemo li piti turske krvi” i “Klao sam za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku”.

Nepoznato je da li je osoba koja je na fotografijama zaista ih i objavila na Facebooku, uz navedene poruke, jer na ovoj stranici nije objavljen nijedan lični podatak, poput imena i prezimena osobe ili osoba koje su upravljale ovom stranicom.

Još u toku nedjelje pojedine poruke su obrisane, a tokom dana i cijeli profil je ugašen. Uprkos tome, kako je za Oslobođenje pojasnio ekspert Federalne uprave policije za cyber sigurnost Saša Petrović, moguće je otkriti ko je postavljao ovakve poruke čak i nakon njihovog brisanja, ili uklanjanja cijelog profila, ali pod uslovom da se to uradi blagovremeno.

Čitaj još:   DANAS POČINJE PROLJEĆE: Opraštamo se od zime, ne i od hladnog vremena!!! (foto)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more