IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za Košarkašice Crne Gore: “CRVENE” su izborile po sedmi put plasman na Evropsko prvenstvo… (foto, video)

Košarkašice CRNE GORE po sedmi put uzastopno na Eurobasketu, savladale su Austriju u “Bemaks areni” 65:48…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 19: 44… BRAVO za Košarkašice Crne Gore: “CRVENE” su izborile po sedmi put, plasman na Evropsko prvenstvo… (foto, video)

Sjajno veče za crnogorske košarkašice! “Crvene” su u pretposljednjem kolu grupe F savladale u Podgorici selekciju Austrije 65:48 i sedmi put uzastopno plasirale se na Eurobasket.

Duel su bolje otvorile gošće, povele 6:2 i to je bilo sve od njih u ovom meču. Izabranice Jelene Škerović su nakon deset minuta imale prednost od 12:10, da bi na poluvremenu bilo +9, 30:21.

Uspjela je Austrija da u 25. minutu priđe na 36:31, ali su Dubljević i saigračice dodale gas i vratile dvocifrenu prednost 49:36. Posljednja četvrtina je odrađena rutinski za treću pobjedu i plasman na Eurobasket.

Čitaj još:   Večeras počinje SP u RUKOMETU, LAVOVI sjutra sa Španijom: Zašto da krijemo– želimo četvrtfinale... (foto)

Jelena Dubljević je ubacila 16 poena uz 9 skokova i 4 asistencije, Dragana Živković je meč završila sa 15 poena i 11 skokova, Sofija Živaljević je imala 14, a Vučetić 10. Na drugoj starni Anja Fuš Robetin je upisala 14 koševa.

Crnogorsku selekciju do kraja kvalifikacija očekuje i nedjeljni duel sa Danskom.

Podsjećamo, Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija odigrala dva meča u gostima i ostvarila oba trijumfa. Savladala je Austriju 70: 60 i Dansku 67: 60…

BONUS VIDEO: KOŠARKAŠICE CRNE GORE IZBORILE PLASMAN U KOŠARKAŠKU ELITU

izvor iBalkan. net