IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SERIJSKI UBICA IZ NJEMAČKE: Državljanin Srbije D. J. (31) iz vojvodine, pljačkao i ubijao BAKE penzionerke, a ovako je živio… (foto)

Prednodnih dana, Njemačka policija, podsjetimo, označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, uhapšen je po potjernici koja je raspisana za njim. Njemački istražitelji su za sada prikupili brojne dokaze koje ga dovode u vezu sa ubistvima…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 00: 44… SERIJSKI UBICA IZ NJEMAČKOJ: Državljanin Srbije D. J. (31) iz vojvodine, pljačkao i ubijao BAKE penzionerke, a ovako je živio… (foto)

Državljanin Srbije D. J. (31) iz jednog vojvođanskog mjesta, uhapšen je prije sedam dana u Njemačkoj zbog sumnje da je ubio penzionerke!

Njemačka policija, podsjetimo, označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po potjernici koja je raspisana za njim. Njemački istražitelji su za sada prikupili brojne dokaze koje ga dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se provjerava njegova umiješanost u ubistvima još dvije penzionerke iz istog kraja, predgrađa Schwäbisch Halla.

Uhapšeni D. J. živi na relaciji Srbija-Njemačka, a prije mjesec dana bio je u rodnom kraju i tada je poveo porodicu sa sobom. Uvijek kada dođe iz Schwäbisch Halla, gdje je navodno ubio te nesretne starice, dođe pun kao brod– kaže sagovornik srbijanskih medija i dodaje:

Razbacuje se parama! Renovira dvije kuće koje su mu kao vile i to po nekoliko puta. Kuće su mu opremljene po posljednjoj modi, a namještaj je dovozio čak iz inostranstva. Svaki put bi iz Njemačke dolazio sa bijesnim novim kolima, koje radeći posao za koji se predstavljao nije bilo moguće.

Čitaj još:   ŠTA JE VLADIMIR MARTINOVIĆ: Pravnik, poslanik, predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa... (foto)

Kako tvrdi izvor, koji je navodno upućen u život uhapšenog Srbina, D. J. je imao paravan za život u Srbiji.

D. J. voli život na viskoj nozi i uvijek je markirano obučen. Na svoja veselja uvijek zove poznate pjevače sa estrade da mu zabavljaju goste i hvali se time– rekao je.

U selu se bavio traktorima, naime, kupovao je stare traktore, skoro olupine stare 20 ili 30 godina, koje bi nakon remonta prodavao. Imao je paravan za život u Srbiji, a tako je krao i ubio starije bogate žene – dodaje.

Mještani vojovđanskog sela kažu da su se šokirali kad su vidjeli njegovu fotografiju u novinama.

Posljednji put sam ga vidio za praznike, pozdravili smo se i niko po njemu ne bi posumnjao da je on spreman da nekoga ubije – kaže jedan od komšija, dok komšinica dodaje:

Kada sam vidjela foto-robot u novinama nisam mogla da vjerujem. Nekako sam mislila da griješim, iako je sve ukazivalo da je to on. Jako lijepo živi ovdje u selu, vidi se da imaju para, a sad znam i odakle taj novac. Jezivo mi je da je pljačkao bogate žene i uzimao njihove pare, a kamoli ubio.

Čitaj još:   "MAJKA TO NE RAĐA!": Novak Đoković NEĆE da nosi zastavu Srbije na OI u Tokiju, zašto je donio tu odluku!(foto)

Inače, da podsjetimo, policija iz Njemačke provjerava njegovu umiješanost i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo prije oko tri sedmice, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more