IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA RS- a GA IDENTIFIKOVALA: Muškarac iz Srbije putem Facebooka prijetio klanjem muslimanske djece… (foto)

Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji utvrdili da je riječ o C. M., državljaninu Republike Srbije, te o profilu koji je naknadno i izbrisan, saopćio je MUP RS- a…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 13: 02-2023, 15: 24… POLICIJA GA IDENTIFIKOVALA: Muškarac iz Srbije putem Facebooka prijetio klanjem muslimanske djece… (foto)

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a idenfitikovali su osobu koja je u prethodnom periodu sa Facebook profila “Četnički pokret Republika Srpska” dijelila fotografije sa uvredljivim tekstualnim sadržajem.Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji utvrdili da je riječ o C. M., državljaninu Republike Srbije, te o profilu koji je naknadno i izbrisan, saopćio je MUP RS- a.

Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici će dostaviti Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci na dalje postupanje, dodaje se u saopćenju.

Čitaj još:   Novi Pazar: SNIMAK MASOVNE TUČE u kafiću koji se nalazi u centru grada... (foto, video)

Na profilu otvorenom na Facebooku “Četnički pokret Republika Srpska” C. M. je, dakle, objavljivao fotografije na kojima je stariji čovjek u četničkoj uniformi koji poziva na ubijanje i klanje, te poručuje kako je “ubijao i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”, te poziva “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”.

Fotografija i poruka da bi “klao muslimansku djecu” obrisana je sa ovog profila, a ostale su i dalje bile objavljene javno, dok su na nekima od njih i djeca za koju piše da su navodno njegovi unuci i unuke.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more