IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPORT JE POTPUNO PAO U DRUGI PLAN: Još jedan “Veliki Turski klub” istupio iz lige i završio sezonu! (foto)

Cio svijet je i dalje u šoku. Poginuli su brojni fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, hrvači i njihove koleginice iz ženskih ekipa…

GAZIANTEP: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 13: 02- 2023, 10: 24… SPORT JE POTPUNO PAO U DRUGI PLAN: Još jedan “Veliki Turski klub” istupio iz lige i završio sezonu! (foto)

Broj žrtava katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio region Gaziantepa i Malatiye prošle sedmice stalno raste i loši HABERI i VIJESTI se nižu.

Sport je pao u potpuno drugi plan, a poginuli su brojni fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, rvači i njihove koleginice iz ženskih ekipa.

Zbog toga je Veliki Fudbalski klub Gaziantep spor klub odlučio da donese veliku odluku, a to je da istupi iz Superlige i Kupa Turske.

Prethodno je i Hatayspor klub bio prvi koji je donio odluku da obustavi fudbalske aktivnosti do kraja sezone zbog prirodne katastrofe.

“Nastavljamo da se borimo kako bismo se oporavili od zemljotresa koji je zadesio naš i susednih 10 gradova tokom 6. februara. Poslije takve katastrofe, o fudbalu niko ne priča. Prije svega, želimo Božiju milost našim građanima koji su stradali i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportom u ovim teškim momentima” kaže se u saopštenju.

Potom se obajašnjava odluka o povlačenju.

Čitaj još:   "ĐUKA"- VUČIĆEV PRAVNI EKSPERT PRIJETI: "Opasnost od rata je gotovo izvjesna!" (foto- video)

Odlukom Upravnog odbora, odlučili smo da se povučemo iz Superlige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Vjerujemo da će se naš grad brzo oporaviti od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao mijesto gostoprimstva, naš grad Gaziantep će nastaviti borbu i nada se da će ugostiti ljubitelje fudbala i upoznati ih sa našim crveno- crnim navijačima“, zaključuje se.

Člnovi Gazijantepa su i fudbaleri, Lazar Marković i Marko Jevtović, a nije jasno kakva će biti sudbina njih dvojice i stručnog štaba i igrača.

Superliga se nastavlja tek početkom marta, prema najavi predsjednika Unije klubova, Alia Koca…

izvor iBalkan.net/ agencije

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more