IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GORAN Danilović: Ne volim zakulisno diskvalifikovanje konkurencije, želio bih da se MILO Đukanović kandiduje… (foto, video)

Kaže kako je bilo jasno “otkuda vjetar duva” čim je kadar DPS-a u Državnoj izbornoj komisiji glasao da se provjere pitanja prebivališta i biračkog prava Milojka Spajića i Andrije Mandića…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14: 02-2023, 19: 44… GORAN Danilović: Ne volim zakulisno diskvalifikovanje konkurencije, želio bih da se MILO Đukanović kandiduje… (foto, video)

Čelnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji je najavio kandidaturu za predsjednika, komentarišući slučaj lidera Evrope sad Milojka Spajića, kazao je kako ne voli “zakulisno diskvalifikovanje konkurencije”, makar i njemu išlo na ruku.

“Siguran sam, recimo, da Milo Đukanović ima državljanstvo ili dvije zemlje u kojima ima i novac. Ko zna šta bismo pronašli u kartotekama Emirata, Saudijske Arabije, Švajcarske, Djevičanskih ostrva? Ipak, volio bih da se kandiduje i jednom za svagda bude poražen– ljudi bi vidjeli koliko vrijedi neprikosnoveni vođa” kada ne kontroliše instrumente države u kampanji”, rekao je on.

Kaže kako je bilo jasno “otkuda vjetar duva” čim je kadar DPS-a u Državnoj izbornoj komisiji glasao da se provjere pitanja prebivališta i biračkog prava Milojka Spajića i Andrije Mandića.

Čitaj još:   SJENICA: Pucao na Asmira i Almira, napadač u bjekstvu...(ekskluzive fotke)

“Ustav je međutim jasan – pravo da se kandiduje na predsjedničkim izborima ima crnogorski državljanin koji ima deset godina prebivališta u Crnoj Gori u posljednih petnaest. Dvojno državljanstvo, dakle, nije smetnja, ali jeste kada imaš dva prebivališta”, rekao je on.

Njegova je poruka, dodaje, da se “ne provjeravaju pojedini ako se ne provjeravaju svi”.

“Idemo na crtu i ko pobijedi da mu čestitamo. Ko izgubi, da izgubi u takmičenju, a ne od paragrafije koju je DPS prilagodio sramnim potrebama diskriminacije grupa građana i cijelih naroda”, istakao je, između ostalog, Danilović.

BONUS VIDEO: Odgovor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića (2) – Panel u organizaciji Evropskog pokreta u CG

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more