IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO JE MISTERIOZNI Hrvatski narko- bos uhapšen u Beogradu po potjernici Španije: Živio u luksuzu u Marbelji, a telohranitelji mu bili Srbi! (foto, video)

Državljanin Hrvatske, koji je u Beogradau uhapšen po potjernici Španije zbog sumnje da je bio jedan od glavnih organizatora šverca droge iz te države, nalazi se u ekstradicionom pritovru! Kako se otkriva, riječ je o Goranu B. (38) kom su sredimo januara stavljene lisice…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14: 02-2023, 18: 44… KO JE MISTERIOZNI Hrvatski narko- bos uhapšen u Beogradu po potjernici Španije: Živio u luksuzu u Marbelji, a telohranitelji mu bili Srbi! (foto, video)

G. B. osumnjičen da je količine droge veće od 100 kilogama tarnsportovao iz Granade u centralnu Evropu.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, kako saznajemo, odredio mu je ekstradicini pritvor do 30 dana.

– Špansko pravosuđe u tom roku trebalo bi da dostavi dokumenaciju na osnovu koje sud odlučuje o daljim koracima, odnosno o izručenju uhapšenog po međunarodnoj potjernici- objašnjava sagovornik medija.

Droga, ilustracija
DROGA, ILUSTRACIJAFOTO: MUP SRBIJE

Podsjetimo, kako je Kurir pisao, u velikoj međunarodnoj akciji hapšenja, osim srpske učestvovle su i hrvatska i španska policija, kao i Evropol.

Španski mediji, objavili su da Goran B., zvani Brka, važi za vođu kriminalnog klana koji se sumnjiči da je iz Granade slao velike količine droge u centralnu Evropu.

Čitaj još:   TOTALNI OBRAT, GRENELL RAZOTKRIO VUČIĆEVU LAŽ...

– G. B. kom je nadimak Brka, nema krivični dosije i živeo je u luksuznoj kući u Marbelji, sa suprugom, takođe Hrvaticom koja se bavi estetskom medicinom. Uhapšeni je uvek imao telohranitelje i to srpske državljanine – prenose španski mediji.

Prema njihovim navodima. G. B. je sarađivao sa kriminalnim grupama iz Granade i u Marbelju se preselio da bi bio u direktnom kontaktu sa tri klana koji nemaju veze jedan sa drugim, ali je od svih nabavljao drogu kako bi je transportovao dalje.

Oni nadode i da je Goran B. bio u direktnom kontaktu sa uzgajivačima hašiša i marihuane, oni su za njega pravili “rasadnike”, uzgajali drogu a on je kamionima za medunarodni transport, sakrivenu u sofisticiranom duplom dnu ili kamufliranu u legalnu robu koja se prevozila, slao u druge zemlje Evrope.

– On je izbjegao hapšenje koje je prošle godine sprovedeno u Španiji i u kom je pao veliki broj pripadnika te kriminalne grupe, ali je operativnim radom ustanovljeno da živi na relaciji Srbija – Hrvatska i u januaru je uhapšen u Beogradu- objavili su španski mediji.

Inače, oni su otkrili i da je Goran B. u Marblji vodio život na visokoj nozi, i da se predstavljao kao turista.

Čitaj još:   U Crnoj Gori ublažene mjere: Klanjane prve teravije u džematu... (foto)

BONUS VIDEO: Mitikas- Espana: Zajednička akcija policije Srbije i Španije

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more