IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKI MELEK: Nurse Seyma Alakus, medicinska sestra spašavala djecu od potresa u Gaziantepu… (foto, video)

Medicinska sestra je, za razliku od svojih kolega, otišla do odjeljenja gdje su djeca i probudila ih. Djeca su se probudila i zahvaljujući ovoj medicinskoj sestri ostala živa…

GAZIANTEP: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14: 02-2023, 10: 44… TURSKI MELEK: Nurse Seyma Alakus, medicinska sestra spašavala djecu od potresa u Gaziantepu… (foto, video)

Nurse Seyma Alakus, medicinska sestra, ona je naš melek (anđeo) bez krila.” Ovako ovih dana turski mediji i Turci nazivaju medicinsku sestru pod imenom Seyma Alakus, koja je radila u bolnici u Gaziantepu.

Naime, ova medicinska sestra je, za razliku od svojih kolega, otišla do odjeljenja gdje su djeca i probudila ih. Djeca su se probudila i zahvaljujući ovoj medicinskoj sestri ostala živa.

“Medicinska sestra Nurse Seyma Alakus, koja je radila u bolnici u Gaziantepu, umjesto da istrči tokom potresa rizikovala je život kako bi evakuisala najmlađe pacijente”, javlja TRT haber.

Čitaj još:   PAZITE SE HAKERA IZ SRBIJE: Za njima traga pola Evrope...

Medicinska sestra Seyma, koja je bila dežurna u İnayet Topcuoglu u Gaziantepu u vrijeme potresa koji je pogodio tursku, mislila je na svoje pacijente prije vlastitog života.

BONUS VIDEO: Antep'te hemşirenin deprem anında çocukları kurtarma çabası böyle görüntülendi

izvor iBalkan.net/ TRT haber.,tr

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more