IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA ČUDO NEVIĐENO! Grad u epicentru zemljotresa netaknut, nema nijednu žrtvu… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su prošlonedeljni potresi bili “jačine atomskih bombi”, a novi podaci pokazuju da je broj mrtvih u Turskoj i Siriji prešao 40.000…

ERZIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 15: 02-2023, 10: 44… BRAVO ZA ČUDO NEVIĐENO! Grad u epicentru zemljotresa netaknut, nema nijednu žrtvu… (foto, video)

Erdogan je takođe kazao da se stotine hiljada zgrada ne mogu koristiti širom Turske, dodajući da bi se svaka zemlja suočila s istim posledicama kao i Turska “u slučaju takve katastrofe”.

Ali u gradu Erzinu, usred jako pogođene regije Hatay, niko nije poginuo, a znatnije nije oštećena nijedna zgrada. Oštećene su tek neke porodične kuće i nekoliko minareta u gradu koji broji 42.000 stanovnika.

– Nemamo ruševina, žrtava ili povređenih zbog potresa– rekao je Okeš Elmasoglu, izražavajući saučešće svima koji su pogođeni ovim potresom. Elmasoglu je gradonačelnik ovog grada.

Gradonačelnik tvrdi da zna razlog

Kako kaže, razlog zašto u njegovom gradu nema srušenih zgrada, a onda ni mrtvih ljudi, je taj što nikad nije dopuštao nikakvu bespravnu gradnju.

Čitaj još:   Prijetnja Partizanu, od Srbo- Crnogorca i dva Hrvata iz Nur- Sultana... (foto i video)

– Nisam dopuštao bespravnu gradnju u bilo kojem smislu. Uprkos tome, neki su pokušavali. Iako isprva nismo mogli da ih pratimo jer nismo imali dovoljno osoblja, kasnije smo ih prijavili tužiocu pa su objekti srušeni- kaže gradonačelnik, prenosi Hurijet Dejli.

Nadalje, gradonačelnik dodaje da je većina zgrada u gradu relativno niska. Radi se o samostojećim građevinama, često četvorospratnicama. Ima nešto šestorospratnica, kaže.

Kaže da u Turskoj treba doći do potpune promene razmišljanja kad je reč o gradnji.

– Za to je potrebno da naši građani ne očekuju nikakve ustupke države za bespravnu gradnju, da ne posežu za ovakvim stvarima, kao i da se preduzmu odlučni koraci da se ti objekti ruše kada je to potrebno- rekao je.

– Trebamo kontrolne mehanizme kako bi stvari funkcionisale glatko- dodaje…

BONUS VIDEO: Depremde hiç bina yıkılmayan Erzin ilçesinin belediye başkanı konuştu

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more