IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Okupacija Crne Gore u par slika!

E, u Budvi je prekjuče spriječen nastup ukrajinskog benda “Ljapis“. Kako navodi zgrožena Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, ovaj slučaj je bez presedana…

PODGORICA: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 16: 02-2023, 09: 44… DRAGAN Bursać: Okupacija Crne Gore u par slika!

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM- a

Kladim u život svoj da su “građani“ Kotora koji imaju “negativne reakcije“ glede promocije knjige u kojoj se spominje ubijanje Crnogoraca od strane srpskih okupatora u uncu ideološki isti sa onim “građanima“ koji imaju “negativne reakcije“ i rastjeruju ukrajinske muzičare u Budvi. Svi ti “građani“ se inače zovu četnici.

Prije tačno pola godine, zapitao sam se onako javno, da li je Herceg Novi baš u Crnoj Gori? A evo i zašto: Te avgustovske večeri, frontmen grupe “Beogradski sindikat“ Feđa Dimović reče pred Novljanima “ipak je Herceg Novi najveći srpski grad u Boki”.

Naravno, njegova nebuloza je dočekana ovacijama i pozdravima publike. Pa sam onda zaključio da je to zapravo velikosrpsko pljuvanje na veliko crnogorsko srce, koje je primilo Srbe u ratnim nevoljama.

Građani Crne Gore naviknite da ste u srpskom svetu 1!

A zašto vam ovo pišem?

Zato što se na ovaj kultur-rasistički obrazac ponašanja niko nije ni osvrnuo?

Jednako kao što se niko osvrnuti neće niti na sramno sprječavanje nastupa jedne ukrajinske muzičke grupe u Budvi.

A šta to bi u Budvi?

E, u Budvi je prekjuče spriječen nastup ukrajinskog benda “Ljapis“. Kako navodi zgrožena Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, ovaj slučaj je bez presedana.

A šta se zapravo desilo?

Morali ste to pročitati, ispred kluba “Palazzo” u Budvi okupila se grupa huligana, ili kako im se tepa grupa građana, kako bi spriječila nastup ukrajinskog benda. Rečeno-učinjeno. Na snimcima koje posjeduje CdM, može se jasno čuti kako okupljeni u znak protesta uzvikuju “Srbi i Rusi braća zauvijek”.

I kako ovo ima sad veze sa ljetošnjim nastupom “Beogradskog sindikata“ u Herceg Novom?

Pa ima, jer se ni tad, kao mi danas neće desiti ama baš ništa da se zaustavi velikosrpska okupacija crnogorskih gradova.

Ljetos je to bio Herceg Novi, danas Budva, sutra neka se pripremi Kotor na primjer. Jer, činjenica je da lučonoše srpskog sveta preuzimaju ne samo vlast, oni su je uzeli davno četničkom kontrarevolucijom 2020, oni sad preuzimaju doslovno prostor slobode crnogorskim građanima. Govore im četnici tako sa pozicije moći, šta će da slušaju, kako da se ponašaju, kako da govore i na koji način da razmišljaju.

Građani Crne Gore naviknite se već jednom da ste u srpskom svetu 2!

Čitaj još:   OVE NOĆI Savjeti svakoj ženi...

A boravak i život u srpskom svetu podrazumijeva između ostalog prezir do smrti prema Ukrajincima i vječno robovanje ruskom medvjedu, uz prstohvat vječite srpske ugroženosti. I to su ovi (ne)ljudi jasno i glasno poručili.

Znamo da je makar nominalno Crna Gora u NATO paktu, ali realno očima gledamo i ušima slušano od glasova cijele Crne Gore odjekuje samo “Srbi i Rusi braća zauvijek“.

Neko će naivan pitati, pa kakve veze imaju Srbi sa Crnom Gorom, oni su samo jedan od naroda u toj građanskoj zemlji, ali upravo ne! Oni su preko svojih politika i političara grobari Crne Gore, koji ovu zemlju vuku na sramnu stranu svijeta i istorije. I bogme, već su je tamo i doveli.

A i to ste pročitali, preksinoć su crnogorski bokseri iz Budve vraćeni iz Moldavije zato što je predsjednica ove zemlje optužila uz srbijanske i pojedine crnogorske državljane za pomoć Rusima i podstrekavanje čak i državnog udara u Moldaviji.

Eto, to vam je dala četnička, litijaška kontrarevolucija i jasni su meni oni koji se sa četničke pozicije dive ovom zlu i koji tjeraju ukrajinske umjetnike iz Budve, izigravajući ruske izbacivače u Sočiju.

Ali mi nije jasan onaj soj srednjiičara koji svojim mučanjem amenuje transformaciju Crne Gore iz građanske države u južnu Republiku Srpsku sa tendencijom da kao takva postane ruska gubernija na Jadranu.

Građani Crne Gore naviknite se već jednom da ste u srpskom svetu 3!

Jer, publikume moj dragi, sjećaš li se možda šta je bilo u martu prošle godine na početku ruske nacističke invazije na Ukrajinu sa ljudima koji su ustali protiv iste?

Evo šta je bilo:

Ruski ekstremni desničar i neonacista Vladislav Pozdnjakov uputio je prijetnje smrću aktivisti za ljudska prava i koordinatoru Građanske inicijative “21. maj” iz Crne Gore Aleksandru Saši Zekoviću, koji je kazao STOP RUSKOJ OKUPACIJI.

I znate li šta se desilo nakon toga? Pa vajni regionalni BIRN je optužio lažno Zekovića za “crnogorski ekstremizam“, a Pozdnjakov je heroj putinofila u srpskom svetu.

Dakle, desilo sa za zla na gore. Pa je tako Zeković označen i opanjkan kao ekstremista, dok se u centru Budve neočetnici nekažnjeno rastjeruju ukrajinske umjetnike uz horsko “Srbi i Rusi braća zauvijek“.

Još uvijek vam, nije jasno kud ovo vodi?

Građani Crne Gore naviknite se već jednom da ste u srpskom svetu 4!

Evo vam još jedan primjer, pa neću više: Znate i to, a desilo se sinoć, Kulturni centar u Kotoru odbio je da ustupi salu za promociju knjige “Najveći zločin u istoriji”. Inače, u knjizi novinara i publiciste Jovana Čubranovića predstavljena je okupacija Crne Gore od najbližeg susjeda– Srbije.

Čitaj još:   KRAJ VLAŽNIH SNOVA ”SRBINA JANIČARA”: Vladimir Božović opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori... (foto)

Organizator promocije v.d. direktor kotorskog Kulturnog centra Vladimir Bujišić obavijestio je javnost da ne može ustupiti salu zbog, kako je naveo, negativnih reakcija “određenog broja građana Kotora“.

“Knjiga “Najveći zločin u istoriji” za čiju promociju ste nam dostavili zahtjev, svakako sadrži dijelove koje dio naših sugrađana može smatrati uznemirujućim diskutabilnim. S obzirom na aktuelan društveni momenat, u podijeljenom društvu kao što je nažalost “, kaže Bujišić, a vi kad ovo čitate ne znate jel’ on to govori iz Kotora ili su to oni huligani iz Budve koji tjeraju ukrajinske muzičare.

Suštinski, da se ne zajebavamo, sve je to isto. Srpski svet, ruski svet, jedna kapa, mrka kapa.

Pa se kladim u glavu svoju da su ti građani koji imaju “negativne reakcije“ glede promocije knjige u kojoj se pominje ubijanje Crnogoraca od strane srpskih okupatora u uncu isti oni koji imaju “negativne reakcije“ glede nastupa ukrajinskih muzičara u Budvi i isti oni koji divljaju na koncertu “Beogradskog sindikata“ i isti oni koji doživljavaju serijske orgazme što je Zeković bio na BIRN-ovoj sramotnoj listi “crnogorskih ekstremista“ dok se putinofilija širi regionom.

Ne bih vas više zadržavao, sam bih pitao, znate li kako se sve ovo zove? Ovo u Herceg Novom, Budvi i Kotoru.

Okupacija drugovi i drugarice, dame i gospodo! Okupacija, pa vi vidite šta ćete i kako ćete! A još više sa kim ćete!

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more