IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na društvenim mrežama objavljeno Uvjerenje o državljanstvu Srbije izdato za Andriju Mandića: Evo i šta je poručivao 2011… (foto, video)

Dokument, odnosno Uvjerenje o državljanstvu, izdato za Andriju Mandića u kojem se navodi da je primljen u državljanstvo Republike Srbije 27.04.2009…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17: 02-2023, 11: 44… Na društvenim mrežama objavljeno Uvjerenje o državljanstvu Srbije izdato za Andriju Mandića: Evo i šta je poručivao 2011… (foto, video)

“Savjetovao sve građane Crne Gore koji su nakon referenduma dobili srpsko državljanstvo da ga ne prosljeđuju crnogorskim državnim organima da ne bi došli pod udar zakona o oduzimanju crnogorskog državljanstva.”

Podsjećamo i na izjavu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića od 28. marta 2011, kada je saopštio da posjeduje državljanstvo Srbije koje je dobio na osnovu izmjena i dopuna srpskog Zakona o državljanstvu, iz septembra 2007, čime je propisano da svi pripadnici srpskog naroda koji nemaju prebivalište u Srbiji mogu da dobiju srpsko državljanstvo.

Mandić, tada nije želio za IN televiziju da iznosi detaljnije podatke o tome kada je dobio državljanstvo Srbije i savjetovao je sve građane Crne Gore koji su nakon referenduma dobili srpsko državljanstvo da ga ne prosljeđuju crnogorskim državnim organima da ne bi došli pod udar zakona o oduzimanju crnogorskog državljanstva.

Čitaj još:   Rasim Ljajić u jutarnjem programu Nove S “Probudi se”: Pokušaj moje političke sahrane... (foto i video)

“Imam potrebu da to kažem, da ponovim da sam ja koji sam gurao taj zakon i koji je izglasan u Skupštini Srbije bio jedan od prvih koji su uzeli to državljanstvo. Ima ga i na hiljade građana Crne Gore…

Ja hoću da pozovem svakog građanina Crne Gore, koji je uzeo državljasntvo Srbije, a radi se o velikom broju, da taj odnos koji postoji između nas i države Srbije ne učine javnim, niti da ta dokumenta proslijeđuju bilo kome, pa ni Ministarstvu unutrašnjih poslova”, kazao je Mandić 2011. godine, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Podsjetimo da je Predragu Popoviću, lideru Narodne stranke, tada oduzeto crnogorsko državljanstvo.

BONUS VIDEO: Aktuelni intervju: Andrija Mandić

IZVOR Standard.me

Čitaj još:   ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ I ČETNIČKO METANISANJE... (foto)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more