IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za NOVO Čudo u Turskoj: Tri osobe, u 296. satu potresa spašeni dijete, žena i muškarac, čiji identiteti još nisu utvrđeni u Hatayu… (foto, video)

Spasilački timovi, među kojima i spasioci iz Kirgistana, su nakon spašavanja povrijeđene predali medicinskim službama, nakon čega su transportovani u bolnicu…

HATAY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 18: 02-2023, 11: 44… BRAVO za NOVO Čudo u Turskoj: Tri osobe, u 296. satu potresa spašeni dijete, žena i muškarac, čiji identiteti još nisu utvrđeni u Hatayu… (foto, video)

Tri osobe, od kojih je jedno dijete, spašene su izspod zatrpanog apartmana Kanatlı u centralnoj četvrti Antakya u Hataju u 296. satu potresa. Povrijeđeni, čiji identitet nije utvrđen, prebačeni su u bolnicu.

Čak 296 sati nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio južni dio Turkiye, ispod ruševina zgrade u Antakyi spašene su tri osobe, među kojima i dijete.

Koncentrirajući se na područje utvrđeno pod ruševinama, ekipe su u 296. satu potresa spasile dijete, ženu i muškarca, čiji identitet još nije utvrđen.

Čitaj još:   ISLAM, POSTAJE NAJVEĆA RELIGIJA: Kakve promjene nas čekaju do kraja ovog stoljeća... (foto i video)

Povrijeđeni su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu.

Spasilački timovi, među kojima i spasioci iz Kirgistana, su nakon spašavanja povrijeđene predali medicinskim službama, nakon čega su transportovani u bolnicu.

Spašeni su žena, muškarac i dijete, čiji identiteti još nisu utvrđeni…

Zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Richterove skale, sa epicentrom u provinciji Kahramanmaras, pogodili su 11 provincija, uništivši hiljade zgrada i pogodivši više od 13 miliona ljudi.

BONUS VIDEO: @NTV #Hatay‘da 296. saatte biri çocuk 3 kişi kurtarıldı

izvor iBalkan.net/ agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more