IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA OD SUTRA: Nakon sunčanog jutra, poslijepodne naoblačenje uz moguću kišu… (foto)

Nakon kratkotrajne oblačnosti večeras, od sutra ponovo stabilno vrijeme…

SARAJEEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19: 02-2023, 10: 44… NAJAVA OD SUTRA: Nakon sunčanog jutra, poslijepodne naoblačenje uz moguću kišu… (foto)

Ovu sedmicu ispratit ćemo sa pretežno sunčanim vremenskim prilikama u gotovo cijeloj Bosni i Hercegovini, uz mraz u jutarnjim i večernjim satima…

Danas našoj zemlji u jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčano uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme.

U kasnim večernjim satima kiša je moguća na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do osam, a dnevna od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

nedjelja, 19.02.2023. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, nešto izraženije u Krajini, na jugozapadu zemlje i u Hercegovini. Povećana naoblaka i strujanje toplijeg zraka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće u vidu promjene raspoloženja, malaksalosti, glavobolje. Poželjno je dan provesti na otvorenom, pri tome se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. U Bosni ugodnije većim dijelom dana, sa noćnim satima opšta slika će također biti lošija.

Čitaj još:   KOVERTA PUNA EURA ZA SUDIJU: Predsjednica prekršajnog suda uzela novca da OSLOBODI OPTUŽENE! (foto)

ponedjeljak, 20.02.2023. godine
Opšta slika će se popravljati sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na zapadu sunčanije i toplije, u ostatku zemlje postepeno stabilnije, mada uz povećanu naoblaku i povremene padavine. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Kasni poslijepodnevni i večernji sati, usljed dodatnog proljepšanja vremenskih prilika, biće posvuda ugodniji.

Za sutra, Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) u Bosni prognozira jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U utorak 21. 02. 2023. možemo uživati u pretežno sunčanom vremenu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U srijedu 22. 02 .2023., sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Temperaturne vrijednosti slične kao i prethodnih dana.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more