IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Antifašizam nije nikad bio aktuelniji od Drugog svjetskog rata do danas… (video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza udruženja boraca NOR- a i antifašista Crne Gore Zuvdiju Hodžića i generalnog sekretara Dragana Mitrovog Đurovića u susret predstojećem kongresu te organizacije koji će biti održan početkom narednog mjeseca.

Predsjednik Crne Gore poručio je da antifašizam nije nikad bio aktuelniji od Drugog svjetskog rata do danas.

Kako je saopšteno iz Kabineta Predsjednika, oni su informisali Đukanovića o dosadašnjem radu, predstojećim aktivnostima, kao i izazovima sa kojima se suočava organizacija.

Zahvalili su Predsjedniku za razumijevanje i podršku koju u kontinuitetu pokazuje prema borcima, antifašizmu i ideji koju baštini Organizacija.

O tome, kako su kazali, svjedoče rezultati Crne Gore od referenduma na ovamo.

“Upoznali su Predsjednika da će SUBNOR-a i antifašista učestvovati na Kongresu svjetske federacije veterana u Beogradu i prenijeti poruke o neofašizmu na ovim prostorima.

Takođe su Predsjedniku uputili poziv da učestvuje na 7- om kongresu SUBNORA 3. marta u Podgorici na kojem će potvrditi istrajnost na antifašističkom putu sa pogledom u budućnost uključivanjem mladih u zaštitu i promociju antifašizma kao svevremene vrijednosti”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Čitaj još:   OGLASIO SE I OTAC DRUGOG DJEČAKA- Teško povrjeđenog četrnaestogodišnjeg Alije Kremo iz Sarajeva: Iz Bara, nije bilo izvinjenja ni podrške od porodica onih koji su napali našu djecu... (foto)

Đukanović je uz zahvalnost za inicijativu za susret pozdravio definisanje nove strategije Saveza ističući da antifašizam nije nikad bio aktuelniji od Drugog svjetskog rata do danas.

Predsjednik države je kazao da je važno da i država prepozna značaj organizacija koje se zalažu za očuvanje vrijednosti antifašizma na čijim temeljima je izgrađena današnja Crna Gora i sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na predstojećem Kongresu.

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more