IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA ZA POTPUNI PREOKRET: Zima nam se vraća, evo kad se očekuje snijeg i u nižim predjelima… (foto)

Ovu sedmicu ispratit ćemo sa pretežno sunčanim vremenskim prilikama u gotovo cijeloj Bosni i Hercegovini, uz mraz u jutarnjim i večernjim satima. Nakon kratkotrajne oblačnosti večeras, od sutra ponovo stabilno vrijeme.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22. 02. 2022… 08 38… VREMENSKA PROGNOZA ZA POTPUNI PREOKRET: Zima nam se vraća, evo kad se očekuje snijeg i u nižim predjelima… (foto)

Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5°C, a dnevna između 12 i 17°C…

Danas našoj zemlji u jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčano uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme.

U kasnim večernjim satima kiša je moguća na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do osam, a dnevna od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

srijeda, 22.02.2023. godine
Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj Bosni i Hercegovini. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti.

Čitaj još:   ZLATAN I MIHA I SHOW: Zapjevali na Sanremu, Ibrahimović, raspametio Italijane... (foto i video)

Za sutra, Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) u Bosni prognozira jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U petak 24.02.2023. možemo uživati u pretežno sunčanom vremenu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U subotu 26.02.2023., sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Temperaturne vrijednosti slične kao i prethodnih dana.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more