IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIRLJIV GEST “HEROJA” IZ CRNE GORE: Nije cilj praviti famu, samo žele obradovati malog AHMETA… (foto, video)

Mali Ahmet, koga su crnogorski spasioci izvukli iz ruševina u zemljotresom pogođenoj Turskoj, danas slavi peti rođendan.

Crnogorski heroji su mu tim povodom priredili iznenađenje.

Članovi Nacionalnog tima iz Crne Gore, njih 23 koji su nedavno bili u spasilačkoj misiji, snimili su video poruku za Ahmeta, otpjevali mu rođendansku pjesmu, a osim toga pripremili su poseban poklon.

“Otkad smo se se vratili u Crnu Goru svakodnevno smo u komunikaciji sa ujakom malog Ahmeta, interesujući se za njegovo zdravlje nakon što smo ga izvukli iz ruševina. U razgovoru sa njim saznali smo da mu je sutra rođendan i da mu je odavno želja da dobije tablet…

Na inicijativu našeg tima koji je bio u gradu Hataju, organizovali smo se, prikupili novčana sredstava i taj prilog smo poslali kako bi se kupio tablet koji je on želio”, rekao je za portal Pobjeda spasilac iz Budve Ilija Bogetić.

Crnogorski spasioci vratili su se iz Turske 12. februara nakon što su više dana pomagali u evakuaciji osoba zarobljenih u ruševinama nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju. Radili su u veoma teškim uslovima, a njihovim aktivnostima iz ruševina su spašene dvije osobe.

Čitaj još:   MILE ODBIO: Džaferović u oproštajnu posjetu primio njemačku ambasadoricu Hohmann...

Crnogorske heroje su na podgoričkom aerodormu dočekali članovi porodica i Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova, a jedan od njih Vladan Burić tom prilikom je pokazao okupljenim medijima fotografiju četvorogodišnjeg Ahmeta.

“Želim da kažem građanima Crne Gore da je naš heroj dobro. Trenutno se nalazi na respiratoru, ali stanje mu je svakog dana sve bolje. U kontaktu smo sa doktorima koji ga liječe, ovo je dječak kojeg smo izvukli iz ruševina”, rekao je tada Burić, pokazujući fotografiju dječaka.

On nam je kazao da je Amhet i dalje u bolnici, ali da je stabilnog zdravstvenog stanja. Njegov ujak, s kojim je Bogetić u kontaktu, zahvalio se na gestu, kazavši da ih je oduševilo ono što su crnogorski spasioci učinili.

“Vi ste veoma dobri ljudi i volio bih da se nismo upoznali u ovakvim okolnostima. Ne brinem o Ahmetu, nakon susreta sa vama. On ima veoma snažnu braću”, poručio je Tugaj Gonolu, Ahmetov ujak.

Nenametljivi heroji koji svakodnevno brinu o bezbjednosti i zdravlju građana, istakli su da im nije namjera da se pravi pompa od ovog gesta i da im je jedini cilj da obraduju dječaka.

Pored tableta, Ahmet će dobiti i rođendansku tortu u obliku srca, a pokloni će mu biti dostavljeni putem Ambasade Turske koja se uključila u ovu dirljivu misiju. 

Čitaj još:   VIŠE OSOBA POGINULO I POVRIJEĐENO: Saobraćajna nesreća na putu Cetinje- Budva... (foto, video)

izvor: slobodnabosna.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more