IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PULA: Gradonačelnik zabranio već rasprodani turbofolk koncert- “To ne pripada našem mentalitetu”

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. marta u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom muzike koja se trebala tamo svirati.

Planirano je bilo da nastupe Duško Koliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, muzičari koji izvode narodne do folk i turbo folk muzike.

Koncert je organizirala promocija Hiljadarka, koja je za to s Pula sportom već dogovorila zakup dvorane za 25. marta. Ipak, kada je Zoričić saznao za koncert, otkazao ga je.


– Iako je cijeli tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli promijeniti odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da “u javnim prostorima neće biti turbo folk glazbe – naveli su iz Hiljadarke, prenosi Glas Istre.

Zoričić je naveo kako se ovakve vrste koncerata neće održavati i da misli da ovaj glazbeni izričaj ne pripada njihovom podneblju, duhu i mentalitetu grada.

– Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovisat ćemo i čuvati identitet građanske, evopske i mediteranske Pule, sa svim njenim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima – rekao je Zoričić za Glas Istre.

Čitaj još:   ANKARA I PARIZ: Dogovor o zajedničkom djelovanju protiv SAD- a...

Zoričić je na mjesto gradonačelnika Pule došao kao nezavisni kandidat, a inače je profesor hrvatskog jezika i istorije, te doktor humanističkih nauka.

izvor: analitika.me, Vijesti.ba

Dnevni horoskop za 26. mart 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: PODNIJELA OSTAVKU i na funkciju poslanice u Skupštini Crne Gore… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na tu funkciju. PODGORICA: Read more