IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA JOŠ NIJE REKLA ZADNJU RIJEČ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Trodnevna prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24: 02-2023, 09: 44… ZIMA JOŠ NIJE REKLA ZADNJU RIJEČ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07: 00 sati (°C): Bjelašnica- 2; Sokolac 0; Široki Brijeg 2; Ivan- sedlo, Livno, Sarajevo i Stolac 3; Bugojno i Drvar 4; Tuzla 5; Mostar, Prijedor, Trebinje i Zenica 6; Banja Luka i Sanski Most 7; Doboj 8; Gradačac i Neum 9; Bihać 12°C.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

petak, 24.02.2023. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Promjena vremena koja će se, do kraja dana, sa zapada proširiti na cijelu zemlju, kod hroničnih bolesnika će dovesti do jačanja tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: Bitka za bezbjednosni sektor... (foto)

U Sarajevu djelimično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C, saopćeno je iz FHMZ.

U ponedjeljak oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura zraka između-2 i 2°C, a dnevna između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 14°C.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   BRAVO: Nastavlja se liječenje, 1.374 povrijeđene osobe transportovane u Istanbul sa područja zemljotresa... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more