IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKE NEPRILIKE: Na ulazu u KS palo ogromno stablo, zajednički ga uklonili putnici… (foto)

Večeras je duže od sat saobraćaj bio obustavljen na dionici Tuzla – Sarajevo. Kod Nišića, na ulazu u Kanton Sarajevo, na cestu se srušilo ogromno stablo i spriječilo prohodnost vozila u oba smjera.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28: 02-2023, 05: 14… VREMENSKE NEPRILIKE: Na ulazu u KS palo ogromno stablo, zajednički ga uklonili putnici… (foto)

Na cestama širom Bosne i Hercegovine od nedjelje se otežano vozi zbog snijega koji neprestano pada.

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a zabrana za teretna vozila zbog zimskih uvjeta za vožnju na snazi je na putevima od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici.

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja, a izdvajamo puteve: Sarajevo- Foča (Rogoj), Priluka- Glamoč-Mlinište- Ključ, Tuzla- Bijeljina (Banj Brdo) Livno- Šuica- Kupres, Novi Travnik- Bugojno (Rostovo), Turbe- Karanovac, Bosanski Petrovac- Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac- Ključ (Lanište) i Gacko- Tjentište, kao i šire područje Romanije.

Čitaj još:   DOBRE VIJESTI: Dan bez umrlih od korone u NOVOM PAZARU... (foto)

Na ovim dionicama neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala.

Iz BiHAMK- a apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more