IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEHMED Zenka: RAMA se prema DRITANU Abazoviću ophodio kao prema malom djetetu…

Zenka je pojasnio da Abazović svojom politikom narušava harmoniju multietničkog ambijenta  u Crnoj Gori

Gost posljednje ovonededjeljne Drugačije radio veze bio je predsjednik DUE  Mehmed Zenka.

Komentarišući izjavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića da kandidat za sudiju Ustavnog suda Faruk Resulbegović nije izabran jer je Alabanac, ne stoji već je to narativ koji se kreira za predstojeće izbore. Zenka je pojasnio da Abazović svojom politikom narušava harmoniju multietničkog ambijenta  u Crnoj Gori.

Jeste antislbanska histerija, ali je ne prave Crnogorci

Komentarišući izjavu Nika Đeljošaja da se u Crnoj Gori ponavlja antialbanska histerija devedesetih, Zenka kaže da je to tačno, ali kako pojašnjava, ne od strane Crnogoraca nego od strane srpske politike, te da je Đeljošaj poruku poslao u krivom smjeru.

“Mada Đeljošaj svaku moguću priliku želi da zloupotrijebi zbog izbora u Tuzima i prikupi koliko god može političkih poena”.

Govoreći o izborima u Tuzima koji se održavaju u nedjelju, Zenka kaže da je politička situacija čitave države preslikana na dešavanja u ovoj opštini.

“Kaže da je na sceni retorika koja nema veze sa realnošću. U Tuzima su najjača dva konkurenta, koalicije koju predvodi Đeljošaj i druga koju predvodi DUA, DPS, BS i SD. Retorika Djeljošaja je pod nacionalnim nabojem, tobože kako samo oni mogu da predstave albansku politiku i koriste se raznim načinima i podmetačinama”.

Čitaj još:   Katastrofalno nevrijeme u Hrvatskoj: "Jezivo, padao je grad veličine krompira", šteta ogromna, razbijeni auti, kuće... (foto, video)

Incident na granici posljedica politike koja je došla na vlast

Osvrnuvši se na incident koji se dogodio 15. januara na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani,  u kojem je policajac maltretirao državljanina Albanije, Zenka ističe da je to posljedica politike koja je došla na vlast u Crnoj Gori. Taj čin, kako dodaje, služi na sramotu MUP-a Crne Gore.

“Koliko god da je državljanin Albanije pogriješio , ima niz drugih mjera kako bi sankcionisale njegove greške. Nedopustivo je još i opravdanje ministra MUP-a i premijera koji su pokušali da opravdaju čin policajca”.

Govoreći o odnosu Edija Rame prema predsjendiku Vlade Crne Gore, Zenka kaže da se Rama prema Abazoviću ophodio kao prema malom djetetu.

“Ponašanje Rame je samo pokazalo u kojoj poziciji se nalazi Abazović koji je kao dijete uz svoga mentora. Takvi smo utisak stekli, kao da mu je došao mentor. Rama je čak imao smjelost da kaže da će u Podgorici biti održan samit Open Balkan”.

Komentarišuči informacije koje su se pojavile u medijima da Abazović teži da rekonstruiše postojeću Vladu, Zenka kaže da će Abazović učiniti sve moguće samo da ostane na vlast.

„Održavaće ga na vlast samo interes Demokratskog fronta. Koliko bude DF-u u interesu toliko će on ostati na vlasti i sve zavisi od povjerenja ili nepovjerenja koje mu bude dao front i to koliko DF može da istrpi da Abazović bude u tehničkom mandatu“, zaključio je Abazović.

izvor: http://aktuelno.me

Čitaj još:   MEHMED Zenka: Nadam se da se URA PRIZVALA PAMETI, trebalo je ovo da nam se desi da bismo se PROBUDILA... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more