IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBAR ČOVJEK: Kristijano Ronaldo usrećio Nabil SEADA, dječaka spašenog poslije zemljotresa na jugu Turske… (foto, video)

Pobjedu Al Nasra u utakmici protiv Al Batina u šampionatu Saudijske Arabije pratio je jedan poseban gost na tribinama.

Preokret ekipe za koju igra Kristijano Ronaldo od 0: 1 do 3: 1 golovima u sudijskoj nadoknadi uživo je gledao sedmogodišnji dječak Nabil Saed, koji je izvučen iz ruševina poslije razornog zemljotresa koji je početkom februara pogodio jug Turske i Siriju i u kojem je život izgubilo više od 50.000 ljudi.

Odlazak u Saudijsku Arabiju i gledanje utakmice u kojoj igra Ronaldo bila je njegova velika želja koju je podijelio sa spasilačkim timom iz te zemlje.

Video u kojem o tome govori pojavio se na društvenim mrežama sredinom februara, a ubrzo je na njega odgovorio Turki Alašik, prvi čovjek zadužen za organizaciju velikih manifestacija u Saudijskoj Arabiji.

Čitaj još:   SARAJEVO: Miris iftara uz Top sa tabije, kandilji na munarama i somuni koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim... (foto, video)

„Sine, ti i tvoja majka ste dobrodošli. Ko može da mi pomogne dođem do njega?“, upitao je na Tviteru, a u petak objavio novi sa dolaskom Saeda u Saudijsku Arabiju.

Ubrzo se javio i predsjednik Al Nasra Musali al-Muamar sa porukom:

„On i njegova porodica su dobrodošli na sljedeću utakmicu.“

Prije meča Nabil je upoznao Kristijana i tako je njegova velika želja ispunjena.

izvor: mportal.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more