IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS i Detalji eksplozije u Podgorici: BOMBAŠ koji se raznio pred sudom bio osuđivan ranije i bio poznat policiji… (foto, video)

Bulatović od ranije poznat policiji: Osuđivan zbog napada na policijske službenike, falsifikovanja…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 04: 03-2023, 00: 14… UŽAS i Detalji eksplozije u Podgorici: BOMBAŠ koji se raznio pred sudom bio osuđivan ranije i bio poznat policiji… (foto, video)

Bulatović je, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije, oko 11.35 časova ušao na prva vrata Osnovnog suda, te da je bombu aktivirao u međuprostoru između dvoje staklenih vrata zgrade…

Tridesetdevetogodišnji Mladen Bulatović koji je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, od ranije je poznat policije.

Prema saznanjima “Vijesti”, Bulatović je osuđivan zbog napada na policijske službenike, falsifikovanja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga….

Mladen Bulatović (39), koji je stradao nakon što je danas, na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, nije imao zakazano suđenje pred tim sudom, niti je bio pozvan da dođe u tu pravosudnu ustanovu.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend otopljenje do 14 C...

To su saopštili iz Osnovnog suda u Podgorici, pojasnivši da je Bulatović u junu prošle godine osuđen kaznom rada u javnom interesu – zbog krivičnog djela nedavanje izdržavanja.

“Predmet formiran za sprovođenje te kazne upućen je Ministarstvu pravde u čijoj je nadležnosti u decembru 2022. godine”, objasnili su.

Prema policijskim informacijama Bulatović je u petak, oko 11.35, na ulazu u zgradu tog suda aktivirao ručnu bombu.

U eksploziji je povrijeđeno osam ljudi, od čega jedan teško.

Predsjednica Osnovnog suda Željka Jovović, v.d. predsjednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i v.d. Vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović su posjetile povrijeđene u Kliničkom centru Crne Gore, gdje su se informisale o njihovom zdravstvenom stanju.

BONUS VIDEO: Šta se zna o eksploziji kod Osnovnog suda u Podgorici

izvor Vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more