IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND SA MALO SUNCA, A ONDA PREOKRET: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

U nedjelju u većem dijelu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od- 2 do 3, a dnevna od 4 do 15°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 04: 03-2023, 09: 14… VIKEND SA MALO SUNCA, A ONDA PREOKRET: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje do kraja dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

– Tokom dana u Bosni je povremeno i ponegdje moguća slaba rosulja. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusevih – naveli su.

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba rosulja. Dnevna temperatura oko 6 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati izbosile su: Bjelašnica -6; Livno -2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 0; Sanski Most, Sarajevo, Zenica 2; Gradačac, Tuzla 4; Neum 8; Mostar 9 stepeni.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana.

Tako nas sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama može biti magle. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 15 stepeni.

subota, 04.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, sa dužim sunčanim intervalima, većim dijelom dana biti ljepša u Krajini i Hercegovini, u Bosni uz postepeno razvedravanje, izraženije u poslijepodnevnim satima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Nesreća na Ibarskoj, POGINULA ROĐENA BRAĆA, majka u kritičnom stanju... (foto i video)

nedjelja, 05.03.2023. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike, duže sunčane intervale i porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. Mjestimična pojava magle može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

Prvog radnog dana iduće sedmice jutro će biti u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 7 do 14 stepeni.

Za utorak je prognozirano pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalno slaba kiša ili rosulja. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na jugu do 8, dnevna od 6 do 12, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 16 stepeni.

Čitaj još:   IVAN Vujović: DRITAN Abazović spreman na sve, mjera njegove servilnosti Vučiću veća i od one koju iskazuju lideri DF... (foto, video)

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, dnevna od 6 do 12, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 stepeni C.

izvor iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more