IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUNCE ZNA DA ZAVARA: Stiže nagla promjena vremena, gdje će padati u narednim dana… (foto)

Tokom dana razvedravanje uz jutarnje temperature zraka od- 2 do 3, a dnevna od 4 do 15° C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 05: 03-2023, 08: 14… SUNCE ZNA DA ZAVARA: Stiže nagla promjena vremena, gdje će padati u narednim dana… (foto)

U Bosni jutros oblačno, u Hercegovini pretežno sunčano, kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana…

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -8; Livno -6; Ivan Sedlo -2; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 0; Široki Brijeg i Tuzla 1; Banja Luka i Doboj 2; Bijeljina i Gradačac 4; Trebinje 5; Neum 7; Mostar 8 stepeni.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje od 11 do 15 °C.

U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, duže sunčane intervale i porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti.

Nakon vedrije noći, jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu.

Čitaj još:   DE NE BRUKAJ SE KRIVOKAPIĆU: MILO i DPS traže da premijer upozna javnost sa ugovorom države sa SPC- om...

Mjestimična pojava magle može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

nedjelja, 05.03.2023. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike, duže sunčane intervale i porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. Mjestimična pojava magle može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

U ponedjeljak jutro u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i dio noći kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, a dnevna od 7 do 14°C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalno slaba kiša ili rosulja. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a dnevna od 6 do 16°C.

Čitaj još:   VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA: Poziva poslanike SNS da prekinu da gladuju... (foto i video)

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 6 do 17°C.

izvor iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more