IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA ELZANA Bibića: “Pobjeda za Srbiju, za moj Novi Pazar, za Tursku” prve riječi poslije bronze na Evropskom prvenstvu u Istanbulu! (foto, video)

Elzan Bibić osvojio je bronzanu medalju u trci na tri hiljade metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 06: 03-2023, 00: 14… BRAVO ZA ELZANA Bibića: “Pobjeda za Srbiju, za moj Novi Pazar, za Tursku” prve riječi poslije bronze na Evropskom prvenstvu u Istanbulu! (foto, video)

“Pobjeda za Srbiju, za moj Novi Pazar, za Tursku”: Velike riječi Elzana Bibića posle bronze na Evropskom prvenstvu u Istanbulu…

ELZAN Bibić je bio prvoplasiran u svojoj kvalifikacionoj grupi i rutniski se plasirao u finale, a potom je u prvom seniorskom finalu u karijeri osvojio bronzanu medalju sa vremenom 7: 44, 03 i nadmašio sva očekivanja.

Dvadesetčetvorogodišnji momak iz Sjenice štedeo se kroz čitavu trku i konstantno bio na sredini grupe, a u poslednjih 800 metara dodao je gas i postepeno počeo da podiže ritam.

ELZAN Bibić je na treću poziciju izbio na 500 metara do cilja, postojala je mogućnost i da napadne vodeći dvojac, međutim, nije uspio da zadrži tempo i morao je da se zadovolji odličnom trećom pozicijom.

Čitaj još:   POZNATI CRNOGORSKI AKTIVISTA Igor Damjanović: Ja, sam glavom i bradom, organizovao skup u Podgorici... (foto i video)

Elzan Bibić je u trci na 3000 metara dugo pratio vodeći dvojac Jakoba Ingebringstena iz Norveške (7.40. 32) i drugoplairanog Adela Mekala iz Španije (07. 41.75), da bi u poslednjih 500 metara ipak izgubio snagu, posustao, ali se ipak održao na trećoj poziciji koju je uspeo da odbrani.

Zlatnu medalju osvojio je Jakob Indebrigsten, koji je nakon pobjedu u trci na 1.500 metara, najbrži bio i na duplo dužoj deonici.

Sjajni Norvežanin, olimpijski prvak iz Tokija 2020 na 1.500 metara, slavio je sa rezultatom 7: 40. 32, dok je drugo mjesto zauzeo Španac Adel Mehal.

 Elzan Bibić je poslije uspeha iznio utiske o ovom zaista sjajnom rezultatu.

– Da, mogu reći da je u jednoj ruci ovo iznenađenje a u drugij i očekivano treće mjesto s obzirom na to da sam u finale ušao kao visokoplasirani tkač. Drago mi je da sam se uvrstio među najbolja tri trkača na ovom šampionatu s obzirom na to da je Bringsten jako dobar trkač, a Adel takođe, i to su iskusni trkači… Ovom prilikom bih želio da pružim podršku ljudima u Turskoj koje je zadesio težak period zbog zemljotresa i dio ove trke i ovog uspjeha poklanjam njima kao podršku – veliko je srce Elzanovo.

Čitaj još:   STIGLO Novo nevrijeme u Sloveniji: Broj žrtava raste, aktiviraju se klizišta... (foto, video)

Ovaj uspjeh je, kako je potom dodao, posvetio svojoj zemlji, svom narodu, svom Novom Pazaru, i samom sebi jer dobro zna koliko je truda i cijelog sebe uložio da bude treći u Evropi, ali tu se neće zaustaviti.

– Ovo je medalja prije svega za mene a poslije za moje ljude, moj tim, za cijelu Srbiju, za moj grad Novi Pazar, za cio Pešter i nadam se da će ovo biti samo početak mojih kolekcija sa veklikih šampionata – poručio je Bibić.

BONUS VIDEO: Izjava Elzana Bibića nakon plasmana u finalel dvoranskog EP 2023 na 3000m

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more