IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTKRIVENI Skaj aplikacijama: Šta znače “Skaj imena” za kriminalce- poistovjećuju se sa vođama bandi, ali i glumcima iz serija… (foto, video)

Pripadnici kriminalnih grupa sa BALKANA koristili su specifična imena na Skaju, a nerijetko su se poistovećivali sa vođama ozloglašenih bandi, ali i sa glumcima iz filmova…

PODGORICA: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 06: 03-2023, 10: 14… OTKRIVENI Skaj aplikacijama: Šta znače “Skaj imena” za kriminalce- poistovjećuju se sa vođama bandi, ali i glumcima iz serija… (foto, video)

Kriminalna grupa Darka Šarića i klan Veljka Belivuka otkriveni su zahvaljujući Skaj aplikaciji koju su koristili za izvršenje krivičnih djela. Pripadnici obje grupe koristili su specifična imena na Skaju, a nerijetko su se poistovećivali sa vođama ozloglašenih bandi, ali i sa glumcima iz filmova.

Klan Belivuk je poseban značaj pridavao Skaj nadimcima i gotovo svi pripadnici grupe poistovećivali su se s njima.

Same vođe klana, Marko Miljković i Veljko Belivuk, imali su po nekoliko nadimaka.

Tako je Miljković koristio nadimke Goku, Bulet, Leon, Kratos..

Nadimci su nerijetko imali konotaciju nasilja, narkotika, poput Miljkovićevog „Metak“.

Kratos ili Krat u grčkoj mitologiji predstavlja personifikaciju grube sile.

Belivuk se upisivao pod imenom Soprano, a pretpostavlja se da je po ugledu na lik Tonija Soprana, iz serije „Sopranovi“, Riječ je seriji koja prati život šefa mafije.

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić upisivao se kao Beri Mils, po vođi ozloglašene američke bande „Arijevsko bratstvo“.

Beri Mils je u zatvoru proveo više od 50 godina, a osuđivan je za ubistva, pljačke, preprodaju droge i mnoga druga krivična djela. Upravo Lalić je odlučio da se tako upisuje na zaštićenoj aplikaciji Skaj, koju su koristili kriminalci.

Čitaj još:   SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende... (foto, video)

To i ne čudi ukoliko se uzme u obzir činjenica da je bio najsuroviji pripadnik klana, a izdvajao se po monstruoznim idejama kako mučiti žrtve.

Pažnju je privukao još jedan nadimak, a u pitanju je “Ares”, pod kojim se predstavljao Miloš Budimir, jedan od najbližih saradnika Belivuka i Miljkovića. U grčkoj mitologiji “Ares” je bog rata.

Okrivljeni Nebojša Janković se upisivao kao Hell, što znači pakao.

Sa druge strane, Darko Šarić je koristio nekoliko nadimaka na „Skaju“ – Serz, Liam, Gati, Jenny, Newnewnew, Roberto.

Jedno vrijeme se upisivao i kao Korona a riječ je o 2020. godini kada je bila epidemija koronavirusa.

Njegov advokat Dejan Lazarević koristio je i Skaj nadimak Apis što može značiti nekoliko stvari.

Apis je bio egipatski božanstvo u vidu bika. Sa druge strane, Dragutin Dimitrijević Apis bio je pukovnik i najistaknutiji član tajne, zavjereničke organizacije Crna ruka.

Kako je ovajš portal pisao, Skaj je platforma za komunikaciju putem mobilnih telefona koja ne može da se instalira na bilo koji telefon, već samo određene iPhone, Blackberry i Google Pixel modele.

Ovu aplikaciju najčešće koriste kriminalci širom svijeta i uz pomoć nje mogu da razmjenjuju poruke o svojim aktivnostima, bez rizika da će završiti u zatvoru.

Pristup ovoj aplikaciji se plaća u zavisnosti od toga koliko dugo se aplikacija koristi. Licence se kreću između 600 i 2.200 eura i mogu trajati tri mjeseca, šest mjeseci ili godinu dana.

Čitaj još:   PROBOSANSKE STRANKE ZA SADA IMAJU 18 VJEČNIKA: KAD SVE SABRE ČOVIĆ SE ODUZEO... (foto)

Strane službe uspjele su da razbiju Skaj aplikaciju, što je rezultiralo hapšenjem brojnih kriminalnih grupa u Evropi.

U Srbiju su pale krimi-grupa narko-bosa Darka Šarić, ali i klan Belivuk- Miljković.

BONUS VIDEO: MOĆ JAČA OD ZAKONA – Kako je organizovani kriminal zarobio Crnu Goru…

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more