IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

URNEBES: Evo, kako je ZORAN Kesić vidio sporazum ALEKSANDRA Vučić i ALBIJA Kurtija… (foto, video)

Dok je Vučić medijima rekao kako ništa nije prihvaćeno i potpisano jer tek treba napraviti “mapu puta o provedbi”, kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je on htio potpisati, no da je druga strana to odbila učiniti…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06: 03-2023, 00: 14… URNEBES: Evo, kako je ZORAN Kesić vidio sporazum ALEKSANDRA Vučić i ALBIJA Kurtija… (foto, video)

Visoki predstavnik EU- a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell objavio je prije nekoliko dana da su čelnici Srbije i Kosova podržali prijedlog EU- a za normalizaciju međusobnih odnosa i izrazili spremnost da počnu s njegovom provedbom 

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti složili su se da nema daljnje potrebe razgovarati o prijedlogu sporazuma o normalizaciji između Kosova i Srbije”, rekao je Borrell nakon sastanka s dvojicom čelnika u Bruxellesu. 

Obje strane su “izrazile spremnost početi s provedbom sporazuma”, dodao je, te najavio novi sastanak o aneksu u kojem će se definirati provedba. 

Dok je Vučić medijima rekao kako ništa nije prihvaćeno i potpisano jer tek treba napraviti “mapu puta o provedbi”, kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je on htio potpisati, no da je druga strana to odbila učiniti. 

Čitaj još:   SARAJEVO: Tuča kod Vječne vatre, policija traga za počiniocima... (foto)

Vučić se poslije sastanka u Bruxellesu našao pod salvom primjedbi poput one da bi potpisivanje sporazuma značilo “da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u UN-u, odnosno praktičnom uspostavljanju nezavisnosti Kosova”, do najava skupova i nacionalnog okupljanja na ulicama kao odgovor na namjeru da “za Zajednicu srpskih općina predaju cijelu državu Srbiju”. 

“Da sam ja prihvatio implementaciju ovakvog sporazuma prije 10 godina, iste noći bismo imali nasilne demonstracije naprednjaka, radikala i ostalih ‘patriota'“, objavio je na Twitteru tadašnji srbijanski predsjednik Boris Tadić, danas vođa izvanparlamentarne Socijaldemokratske stranke. 

Na briselski dogovor bez dogovora  Vućića i Kurtija osvrnuo se i lgendarni Zoran Kesić u emisiji “24 minute”. Pogledajte kako je Kesić vidio briselske pregovore. 

BONUS VIDEO: Kosovo- srce Srbije ili rep lizarda?| ep293deo02

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more