IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Nakon jezive tragedije NESREĆNA MAJKA NE ZNA DA SU JOJ DJECA IZGORJELA U POŽARU… (foto, video)

Amra Koč, koja je prekjuče ostala bez četvoro djece u stravičnom požaru koji je izbio u njihovom stanu u Novom Pazaru, u teškom je psihičkom stanju i nije ni svjesna da su mališani nastradali. Amrin muž, Egipćanin Abdulrahim Atia, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju pošto su mu opekotine zahvatile više od 50 odsto tijela.

Amrin otac ispričao je za lokalne medije da je ona trenutno u bolnici u Novom Pazaru i da će uskoro biti upućena na psihijtarijsku kliniku Dr Laza Lazarević u Beogradu.

– Nisam je vidio, ali jeste njen dajidža. Ona nije svjesna šta se dogodilo… Požar je najvjerovatnije izazvala grijalica koja je ostala uključena nakon što su svi u stanu zaspali. Ta grijalica je ubila djecu, a njihov otac je u teškom stanju, pitanje je da li će preživjeti. On je na VMA u Beogradu i ljekari se bore za njegov život – ispričao je deda nesrećnih mališana.

On je dodao da je prošle godine ćerki i njenoj porodici kupio stan, koji je u nedelju ujutro potpuno izgoreo.
– Amra je studirala medicinu i napustila je fakultet nakon što je preko interneta upoznala Abdulrahima, za koga se udala prije šest godina. Moji unučići su imali šest mjeseci, godinu dana, četiri i šest godina. Jako mi je teško– rekao je on.

Inače, nastradali mališani- Zein, Fares, Saleh i Mokbel, sahranjeni su juče jedan pored drugog na groblju Gazilar, a na posljednji počinak ispratilo ih je više stotina rođaka i prijatelja. U Novom Pazaru je juče bio dan žalosti, pa su sve zastave u gradu spuštene na pola koplja, lokalni mediji i ugostiteljski objekti uzdržavali su se od emitovanja muzike, a svi zabavni događaji su odloženi.

Čitaj još:   SARAJEVO: Dojava o bombi i u zgradi CIK- a BiH, evakuacija u toku- OTKAZANA SJEDNICA... (foto)

Komšija stradale porodice, Duško Ristović, ispričao nam je da je u nedjelju oko 6.30 ujutro, čuo galamu i vrisku djece i da je ubrzo potom osjetio dim u zgradi.
 Izašao sam u hodnik da provjerim odakle dolazi dim, video sam da kulja iz Amrinog stana. Komšija i ja smo pozvali vatrogasce i policiju, pa sam izašao iz zgrade i video Amru i njenog muža na balkonu, vikali su nešto na engleskom, nisam ih razumio – priča Ristović.

On napominje da su svi u zgradi šokirani i tužni zbog tragedije.
– Žao mi je djece, tek su se rodila, trebalo je da žive… Oni su bili povučena porodica, nisu se družili sa komšijama. Djecu skoro da nismo ni viđali, rijetko su ih izvodili iz stana – kazao je komšija.

Istraga u toku

Hirurg Šefćet Hajrović iz novopazarske bolnice potvrdio nam je da je Amra u stabilnom stanju i da nije životno ugrožena.
– Zadobila je opekotine obje šake koje ne iziskuju komplikovaniji tretman. Međutim, na konzilujumu je donijeta odluka da ona bude transportovana u Beograd, pošto je naš psihijatar kontaktirao kolege iz Specijalne bolnice Laza Lazarović i ona će neko vrijeme provesti u toj istanovi – rekao je Hajrović.
Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda obavili su uviđaj na mjestu tragedije i ubrzo bi trebalo da bude poznat tačan uzrok požara, ali sve ukazuje na to da se zapalio veš dok se sušio na grejalici. 

Čitaj još:   ALBANKA IZ NOVOG PAZARA OPTUŽILA ABAZOVİĆA: Prodao si NACIJU I VJERU za nekoliko miliona...

BONUS VIDEO: OVO SU RODITELJI ČETVERO MALIŠANA KOJI SU TRAGIČNO IZGUBILI ŽIVOT U POŽARU: Ocu se bore za život

izvor: informer.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more