IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- GAZE DJECU KAO MRAVE: Valentinu zgazio kamion od 25 tona, STEFANA AUTOMOBIL ODBACIO 35 METARA… (foto)

Preko djevojčice je prešao kamion od 25 tona i usmrtio je na licu mjesta. Nastradalo djete je išlo kod bake sa bratom koji ima 5 godina, na sekundu je pustio i krenuo da se igra, a onda je naišao kamion i pregazio djevojčicu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08: 03-2023, 22: 54… UŽAS- GAZE DJECU KAO MRAVE: Valentinu zgazio kamion od 25 tona, STEFANA AUTOMOBIL ODBACIO 35 METARA… (foto)

Sedamnaestomjesečna Valentina K. , koja je poginula danas kada je udario kamion na ulici na Karaburmi, ispod Pančevačkog mosta u Ulici Vuka Vrčevića, kod “beton baze”, nije jedina žrtva bahatih vozača u ovom dijelu Beograda.

Preko djevojčice je prešao kamion od 25 tona i usmrtio je na licu mjesta. Nastradalo dete je išlo kod bake sa bratom koji ima 5 godina. On je na sekundu pustio i krenuo da se igra, a onda je naišao kamion i pregazio devojčicu.

Prema riječima komšija, roditelji djevojčice su pre pet godina izgubili već jedno djete dok se igralo na ulici. Navodno je to djete pregazio kamion koji je u vlasništvu iste firme.

Poslije nesreće, u ovom romskom naselju, stanovnici su blokirali put kamionima koji dolaze u firmu iz koje je i kamion koji je pregazio djete izašao.

M.Đ. Šok zbog pogibije devojčice kod Pančevačkog most…

Nisu vidjeli ni nas ni djete, a kad sam mu rekao da je zgazio djevojčicu rekao mi je da lupam gluposti- rekao je sagovornik portala Informer.rs.

Zgazio trogodišnje djete dok je išao u rikverc

Trogodišnju djevojčicu I. H., u Kornatskoj ulici, na Karaburmi, 15. septembra prošle godine, pregazio je kombi, koji je vozio u rikverc. Baka djevojčice je tad ispričala da je djete istrčalo na ulicu, pa su vikali vozaču da stane, ali da on nije čuo.

Čitaj još:   VIC DANA Pilot oko ponoći, letio avionom iznad Crne Gore...

–  Ispred kuće ju je udario i prešao je točkovima preko deteta. Mislio da je dete cigla, pa je nekoliko puta prelazio točkovima preko devojčice. Igrala se na putu i eto kako je završila- ispričala je tada Begija, baka stradale devojčice.

Ugašen život malog Stefana

I život Stefana Balića (9), ugasio je17.jula 2021. godine bahati vozač kada je njega, njegovog brata i oca udario automobil na pešačkom prelazu na Karaburmi, u Ulici Marijane Gregoran. Zbog pogibije malog Stefana, Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Lazara Galića (38) na deset godina jer je izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo maleni Stefan. Veštak je na suđenju izjavio da je Stefan odbačen 35 metara dalje od mesta udara.

Malom Stefanu su napravili mural na mestu pogibije

Pošto je prvobitno Galić pušten da se brani sa slobode, građani Karaburme su izašli na protest u Ulici Marijane Gregoran. Posle toga, odluka je preinačena i od 23. jula 2021. Galić se nalazi u pritvoru. Galić je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja osuđen na osam godina zatvora, a za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora.

Odgovornost roditelja i staraoca

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Budvi, naglašava da je u slučaju stradanja devojčica bilo neophodno da budu u pratnji roditelja ili staratelja.

Čitaj još:   Policija u Raškoj, hapsila u vrijeme policijskog časa, pronađena kesa sa drogom... (foto)

– Mala djeca nisu nisu osposobljena za samostalno kretanje u saobraćaju i tu odgovornost snose njegovi staratelji, koji nisu smeli da djecu puste samu. Vozač nije morao da vidi djete, ali ako ga je djete bilo u poziciji da ga uoči, onda je u pitanju njegova krivica. Međutim, to će da se utvrdi veštačenjem i iskazima vozača i očevidaca- objašnjava profesor Vujanić za Informer.rs.

izvor Informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more