IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEŽIVOTNO TIJELO DANIMA BILO U STANU: PREMINUO SAM, SAD GA NEMA KO DA SAHRANI… (foto)

Tijelo umrlog Đure S. još se nalazi u stanu, a niko od obavještenih i nadležnih nije odlučio da preveze tijelo u mrtvačnicu i organizuje sahranu…

ZENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 10: 03-2023, 08: 54… BEŽIVOTNO TIJELO DANIMA BILO U STANU: PREMINUO SAM, SAD GA NEMA KO DA SAHRANI… (foto)

Tijelo umrlog Zeničanina Đure S. već nekoliko dana je u njegovom stanu u zeničkom naselju Mokušnice.

Kako piše Zenicablog, po ko zna koji put nadležni prebacuju “lopticu” sa jedne na drugu adresu o tome ko treba zbrinuti tijelo i sahraniti umrlog.

Informaciju o pronalaženju tijela 84-godišnjeg Zeničanina, koji je živio sam u stanu na prvom spratu zgrade u Ulici Armije BiH, na broju 7, potvrdio je njegov komšija Nazif P.

  • Jučer sam začuo glasno lupanje kod komšije prekoputa i izašao, vidio poštara, koji kaže da od ponedjeljka traži komšiju, koji ne otvara, što je čudno, jer je uglavnom kući. I ja sam ga viđao skoro svaki dan, ali ove sedmice nisam– priča.

Nakon što su komšije primjetile odškrinuta balkonska vrata, pozvana je policija i hitna pomoć, koji su odmah došli.

Čitaj još:   ŠOK I ZASTRAŠUJUĆE: Hitna pomoć udarila ženu, nisu primijetili da je zaglavljena pod vozilom... (foto, video)

Nakon što niko nije odgovarao, da ne bi razvaljivali vrata, pozvani su vatrogasci, koji su “preko terase” ušli u stan i zatekli beživotno tijelo.

Ljekarski tim je konstatovao prirodnu smrt i rečeno je da je smrt nastupila prije nekoliko dana.Vatrogasci i policija su završili svoj dio posla i onda nisu iznijeli tijelo, jer valjda ono ne može u mrtvačnicu ako se ne zna ko će platiti troškove.

Rekao sam im da umrli ima sestrića u Zavidovićima, još neke rodbine u BiH i Srbiji. Znam da je imao dobru penziju, nije živio u siromaštvu, vjerovatno ima i novca, pa mi je neshvatljivo da se svi proglase nenadležnim.

Zvao sam i išao u Gradsku upravu, osobe s kojima sam pričao nisu baš bile spremne da riješe problem, svi samo prebacuju sa sebe na druge. Neshvatljivo je da ne postoji sistem, da ja mogu 24 sata zvati, pitati, ići od šaltera do kancelarije, niko neće da mrtvo tijelo iznese u mrtvačnicu – ispričao je Nazif.

Tijelo umrlog Đure S. još se nalazi u stanu, a niko od obavještenih i nadležnih nije odlučio da preveze tijelo u mrtvačnicu i organizuje sahranu, piše Zenicablog.

Čitaj još:   DANIJEL Živković- DPS je juče okončao političku karijeru MILANA Kneževića... (foto)

Izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more