IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIJEG NEKA VAS NE IZNENADI: Nakon obilne kiše stiže nova promjena vremena… (foto)

Kod nas na jugoıstoku Evrope, jutros je oblačno vrijeme s kišom

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 10: 03-2023, 08: 54… SNIJEG NEKA VAS NE IZNENADI: Nakon obilne kiše stiže nova promjena vremena… (foto)

Jače padavine su na području Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 14°C, a dnevna između 11 i 17°C.

Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica 0 stepeni; Ivan Sedlo 6; Bugojno, Sarajevo i Zenica 7; Drvar i Tuzla 8; Bihać, Doboj i Livno 9; Bijeljina i Široki Brijeg 10; Mostar 11; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 12; Stolac 14 i Neum 15 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno s kišom, najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

petak, 10.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Izraženija naoblaka i kiša, uz povremeno jače južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja vremena. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uz više padavina, opšta slika biće lošija u Hercegovini.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Što prije propadnemo prije ćemo se dići...

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Padom temperature zraka u poslijepodnevnim i večernjim satima u višim područjima će padati snijeg. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, a dnevna između 7 i 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka između- 4 i 1°C, a dnevna između 6 i 11°C, na jugu do 14°C.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između- 2 i 2°C, a dnevna između 11 i 17°C.

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more