IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković poziva MILA Đukanovića da raspusti parlament… (foto)

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore, Draginja Vuksanović Stanković, kazala je da očekuje da aktuelni predsjednik države Milo Đukanović u četvrtak raspusti parlament i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

raginja Vuksanović Stanković, predsjednička kandidatkinja i poslanica Socijaldemokratske partije, iskazala je očekivanje da predsjednik države Milo Đukanović naredne sedmice raspusti parlament.

U intervjuu agenciji Mina Vuksanović Stanković je kazala da odluku predsjednika Crne Gore očekuje u četvrtak. Poručila je da Đukanović ne može da kalkuliše i da ga na to Ustav obavezuje.

– Pozivam Đukanovića i očekujem da će iskoristiti Ustavom utvrđene nadležnosti i u četvrtak raspustiti parlament i sjutra dan zakazati vanredne parlamentarne izbore – rekla je Vuksanović Stanković.

Kandidatkinja za predsjednicu je istakla da agonija sa Vladom Dritana Abazobića mora biti okončana, a da je ona bila predsjednica, raspustila bi Skupštinu još u decembru.

Čitaj još:   DRITAN Abazović pozvan da se sasluša u Specijalnom državnom tužilaštvu SDT- u... (foto)

– Rezultati predsjedničkih izbora opredijeliće put Crne Gore. Da li ćemo ići stranputicom i kliziti u neke velikodržavne, velikosrpske i kleronacionalističke projekte gdje će Crna Gora potpuno da izgubi identitet, ili ćemo ići ubrzanim procesom evropskih integracija – kazala je ona.

Vuksanović Stanković je kazala da je ubijeđena da ulazi u drugi krug i da pobjeđuje na predsjedničkim izborima.

izvor: pobjeda.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković, KENANA Strujić Harbić, GENCI Nimanbegu i BORIS Mugoša napuštaju Odbor za izbornu reformu... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more