IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OD DANAS PUNI VREMENSKI PREOKRET: Malo sunca, a onda kiša i snijeg i u kotlinama… (foto)

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, u drugom dijelu dana postupno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 03-2023, 10: 24… OD DANAS PUNI VREMENSKI PREOKRET: Malo sunca, a onda kiša i snijeg i u kotlinama… (foto)

U Bosni i Hercegovini preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, javlja Anadolija.

Temperature zraka u sedam sati iznosile su Bjelašnica -5 stepeni, Bugojno, Drvar i Tuzla -3, Livno, Sanski Most i Zenica -2, Bihać i Ivan Sedlo -1, Široki Brijeg 0, Sarajevo i Stolac 1, Gradačac 3, Mostar 5, Neum 8 stepeni Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana postupno naoblačenje sa sjeverozapada.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 13 do 19 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Tokom dana umjereno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   "PONOVLJENO IZVINJENJE PRIJATELJIMA IZ BOSNE I HERCEGOVINE": Grad Podgorica se pridružio akciji kupovine novog kombija bh. navijačima... (foto, video)

ponedjeljak, 13.03.2023. godine
Slično kao i na izmaku vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje i biti radno motivisana. Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutarnjih sati, kada će biti prohladno. Danju toplije i ugodnije.

U utorak sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Tokom noći jače naoblačenje praćeno kišom. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 15 do 22°C.

U srijedu oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje naoblake na sjeverozapadu Bosne, a u ostatu zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 4 do 14°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, a dnevna od 3 do 12°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more