IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AZRA- OSUMNJIČENA ZA POMAGANJE U UBISTVU ESKOBARA IMALA DVIJE ULOGE: Raspisana još jedna potjernica… (foto)

Policija u Sarajevu je uhapsila djevojku Azru Š. (22) zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) u Rušnju, a intezivno tragaju za njenim drugom takođe državljaninom BiH.

Očekuje se da će po zahtjevu Srbije ona biti uskoro isporučena Srbiji.

Kako se saznaje, ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrla “golf 4” kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema našim informacijama, i ona je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

– Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmjenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba.

U ponedeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića- kaže sagovornik.

U subotu je policija uhapsila maloljetnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj pritvor do 30 dana. Njoj se na teret stavljaju dva krivična djela- pomaganje u teškom ubistvu i nezakonito posjedovanje oružja.

U ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Luka i Stefan koji su se branili ćutanjem.

Čitaj još:   Građanska inicijativa 21. maj: Fragilni PES poput “gusaka u magli” traga za fiktivnom stabilnom većinom.... (foto)

Istraga

Podsjećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11: 05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 11: 32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako se saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Čitaj još:   HOROR Trudnica povređena u udesu, bebu izvlačili iz utrobe majke, BORE IM SE ZA ŽIVOT...

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

izvor: espreso.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more