IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: TV duel sa Mandićem pomoći će građanima da odaberu put… (foto, video)

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović saopštio je večeras da je prihvatio TV duel sa kandidatom Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem, jer je to prilika da „pomognu“ crnogorskoj javnosti da sa više sigurnosti odabere svoj put i pogled za budućnost…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 15: 03-2023, 00: 24… MILO Đukanović: TV duel sa Mandićem pomoći će građanima da odaberu put… (foto, video)

U Crnoj Gori će 19. marta biti održani predsednički izbori, a Đukanović i Mandić su dvojica od sedam kandidata i jedini koji će se direktno sučeliti. Sučeljavanja svih kandidata organizuje javni servis RT Crne Gore i prvo je organizovano u četvrtak 9. marta.

„Nažalost Crna Gora je opet…na raskršću, ili će nastaviti da ide putem izgradnje ozbiljne uređene evropske države… ili će nastaviti da posrće ovim stranputicama kojima se krećemo tokom zadnje dve i po godine.

Čini mi se da nema dva reprezentativnija predstavnika tih političkih ponuda u ovom trenutku od gospodina Mandića i mene“, pojasnio je MILO Đukanović za E Televiziju odluku o prihvatanju TV duela.

Čitaj još:   NE PONOVILO SE: KRVAVI OBRAČUN 1991. god. ISPRED CETINJSKOG MANASTIRA (video)

OcIJenio je da je „trenutak“ da „ukrste argumente“ pred crnogorskom javnošću i da joj „pomognu“ da sa „više sigurnosti odabere svoj put i svoj pogled za budućnost Crne Gore“.

Televizijski duel je dogovoren i biće emitovan u četvrtak 16. marta istovremeno na dve televizije, Prvoj TV i E Televiziji, a vodiće ga dva novinara…

Kandidat DF- a Andrija Mandić kazao je večeras za RT Crne Gore da je „potpuno prirodno“ da on i MILO Đukanović „razgovaraju o budućnosti, ali i o prošlosti“, jer su najduže na političkoj sceni, „usmeravali su procese u poslednjih 20 godina“ i imaju „ubedljivo najveću“ podršku građana.

Predizborne ankete pokazuju da Crna Gora neće dobiti predsednika 19. marta, već da će se to desiti u drugom krugu 2. aprila.

Ankete daju značajnu prednost Đukanoviću u prvom krugu u odnosu na druge kandidate, ali nedovoljnu za pobedu. Pored Đukanovića, kandidati za drugi krug su Mandić, te čelnici Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demokrata Aleksa Bečić.

BONUS VIDEO: Đukanović: Očuvati međuvjerski i međunacionalni sklad to je uslov opstanka Crne Gore

Čitaj još:   MILO Đukanović: Pobijediću sve protivkandidate, one koji baštine anticrnogorske i antievropske ideje... (foto, video)

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more