IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZABIJELIT ĆE SE I U KOTLINAMA I U NIŽIM PREDJELIMA: Vrijeme koje očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas kiša i pljuskovi, na planinama snijeg, tokom noći prestanak padavina…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 15: 03-2023, 07: 24… ZABIJELIT ĆE SE I U KOTLINAMA I U NIŽIM PREDJELIMA: Vrijeme koje očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana.

Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg.

srijeda, 15.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana naoblaka, padavine i tmurno vrijeme praćeno zahlađenjem, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, glavobolje, promjene raspoloženja. Uz povremeno jače sjeverno strujanje tokom dana, preporučljivo je adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima.

Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a najviša dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni.

Čitaj još:   BREGA, ZA BEOGRADSKE NOVINE: „Tukli su me kriminalci jer sam za sarajevske medije izjavio,da će nas Milošević..."

Za četvrtak, meteorolozi prognoziraju, u centralni i istočnim područjima, umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

Za kraj radne sedmice, tačnije u petak, očekuje nas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do tri, na jugu do šest, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu dostepeni Celzijusa.

izvor iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more