IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Advokat AZRE Šabanović OSUMNJIČENE ZA SAUČESNIŠTVO U UBISTVU ESKOBARA: Ona nema veze sa zločinom, nije se krila kad je uhapšena! (foto)

Studentkinja Azra Šabanović (21) iz Sarajeva, koja je u utorak uhapšena u tom gradu po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je učestvovala u pripremi ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića Esobara (54) 9. marta u Rušnju, saslušana je juče pred sudom BiH, nakon čega joj je određen pritvor.

Azra je na saslušanju ispričala da je krajam februara kao turista došla u Beograd, i da se vratila u Sarajevo 7. marta, dva dana pre Rankovog ubistva na benzinskoj pumpi u Rušnju. Tvrdila je da sa tim zločinom nema nikakve veze.

Šabanovićeva je, inače, pre tri dana uhapšena u Sarajevu po poternici Interpola Beograd, koji ju je tražio zbog krivičnog dela pomaganje i podstrekavanje u teškom ubistvu.

– Nisam ni znala da je za mnom raspisana poternica – jadala se Azra, i dodala:

– Za to sam saznala tek kad me policija uhapsila u studentskom domu u sarajevskom naselju Bjelave.

Prema pisanju portala iz BiH, Azri je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, ali postoji mogućnost da ranije izađe na slobodu ili da joj se odredi kućni pritvor.

Azrin advokat Damir Kočo kaže za Informer da je njegova branjenica “dete koje nema veze sa bilo kakvim zločinom”.

Čitaj još:   Turska, poslije drame slomila Andoru, Ozan Tufan heroj Istanbula... (foto i video)

– Ona je izvanredan student, upisala je magistarski i ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i uhapšena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Azra nema nameru da beži, nije se ni krila kad je uhapšena – napominje Kočo.facebook

Prema njegovim rečima, Azra će izneti detajnu odbranu kada dođe vreme za to.

– Napravićemo plan odbrane i budite sigurni da će ona, kada procenimo da je najpogodniji trenutak, izneti svoju odbranu. Njoj je sada svakako najteže – rekao je Kočo, i naglasio da je izuzetno bitno da “mediji izveštavaju objektivno o ovom slučaju”:

– Ja sam poznat kao advokat koji retko daje izjave za medije, ali sam sada morao da reagujem, jer se tendencioznim pisanjem o mojoj branjenici ugrožavaju njena prava i ruši prezumpcija nevinosti!

Podsetimo, Azra se sumnjiči da je sa Markom Pjanovićem iz Brčkog, koji je takođe uhapšen, početkom marta u Kraljevu ukrala “golf 4”, koji su njih dvoje potom dovezli u Beograd. Zatim su, kako je pokazala istraga, 8. marta zakazali sastanak s Radoševićem, tako što su, navodno, hteli da kupe auto “golf 8” od njega.

Čitaj još:   SKANDAL: Dalmatinac ovako dočekuje goste STOKO BOSANSKA...

izvor: kurir.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more