IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAFIZI IZ TURSKE I OVOG RAMAZANA UČESTVUJU U VJERSKIM AKTIVNOSTIMA ŠIROM BIH… (foto)

U okviru saradnje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet), hafizi iz Turske učestvovat će i ovog ramazana u različitim vjerskim aktivnostima u nekoliko bh. gradova.

Ukupno 16 hafiza i jedan pomoćnik stigli su danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje ih je dočekao Gokhan Aksan, savjetnik za vjerska pitanja u ambasadi Turske u Sarajevu.

Cebrail Kullu iz Odjela za euroazijske zemlje Uprave za vjerske poslove Republike Turske istakao je tom prilikom da će hafizi iz Turske i ovog ramazana, kao i prethodnih, učestvovati u različitim vjerskim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

  • Naša Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) obavlja mnoge aktivnosti u različitim dijelovima svijeta. Jedno od tih područja je i naša draga Bosna i Hercegovina – kazao je Kullu.

Podsjetio je da hafizi u BiH stižu u okviru saradnje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Uprave za vjerske poslove Republike Turske.

Ovim provodimo projekat jačanja naših bratskih veza koje imamo od davnina, razmjenjujemo iskustva i služimo našoj braći ovdje – rekao je Kullu, napominjući da je ove godine u Bosnu i Hercegovinu stigla grupa od 16 hafiza koji će biti raspoređeni u različitim dijelovima zemlje.

Čitaj još:   DINO, PRIZNAO DA JE ODBOJAN: Neće insistirati na poziciji premijera KS...

Halil Ibrahim Sagir, jedan od hafiza koji je stigao u Bosnu i Hercegovinu, dolazi iz Ankare, javlja Anadolija.

  • Ulazimo u mubarek mjesec Ramazan, mjesec milosti. Biće nam zaista posebna čast da ovaj mjesec provedemo zajedno sa našom braćom ovdje. Osim radosti i uzhićenosti zbog mjeseca ramazana, veoma smo sretni što ovu sreću dijelimo s našom braćom ovdje – kazao je ovaj hafiz.

Turski hafizi će biti raspoređeni u Mostaru, Brčkom, Brezi, Tešnju, Olovu, Travniku, Kiseljaku, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu, Bosanskoj Gradišci, Kaknju, Goraždu i Fojnici.

izvor: hajat.ba