IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I STRAHOTA- ZAPALILI GA DOK SE VRAĆAO KUĆI IZ DŽAMIJE: Policija na nogama, hitno poslane anti- terorističke jedinice, muslimani OČAJNI I PRESTRAŠENI! (foto, video)

Na pomolu veliki nemiri?

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21: 03-2023, 20: 44… UŽAS I STRAHOTA- ZAPALILI GA DOK SE VRAĆAO KUĆI IZ DŽAMIJE: Policija na nogama, hitno poslane anti- terorističke jedinice, muslimani OČAJNI I PRESTRAŠENI! (foto, video)

Britanski službenici za borbu protiv terorizma pozvani su da pomognu u istrazi čovjeka koji je zapaljen na putu kući iz džamije u centralnoj Engleskoj, pošto detektivi razmatraju da li je to povezano sa sličnim ranijim incidentom u Londonu.

Iz policije je saopćeno da se čovjek vraćao kući iz džamije u oblasti Edgbaston u Birminghamu u ponedjeljak uvečer kada mu je prišao muškarac koji ga je poprskao nekom supstancom, a zatim mu zapalio jaknu, podsjeća agencija, prenosi Reuters. Čovjek je zadobio opekotine po licu, ali se smatra da njegove ozbiljne povrede ipak nisu opasne po život.

Policija Zapadnog Midlenda, gdje se nalazi Birmingham, saopćila je da je jedan muškarac uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i da je u toku istraga da bi se utvrdilo da li je incident povezan sa incidentom u londonskoj oblasti Iling krajem februara, kada je nakon što su napustili Islamski centar u zapadnom Londonu, jedan muškarac polio drugog supstancom za koju se vjeruje da je benzin i da ga je potom zapalio.

Čitaj još:   PROVJERA: U „bunkeru“ kamiona pazarskih tablica nađeno 48.000 kutija cigareta ... (foto)

Komandant birmingemske policije Richard North rekao je da su službenici za borbu protiv terorizma uključeni u istragu.

“Ovo shvatamo izuzetno ozbiljno i koristimo sve raspoložive resurse. Istražujemo motiv napadača i nećemo više spekulisati u ovoj fazi”, rekao je North.

BONUS VIDEO: Birmingham: Similar arson attack outside mosque in London may be ‘connected case’

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more