IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROBIJAŠI SPREMALI FILMSKO BJEKSTVO! Zatvorenici iskopali tunel od 40 metara, policija im pokvarila plan! (foto, video)

Na kopanju tunela mjesecima je radilo više zatvorenika, raspoređenih u smijene, u zavisnosti od toga ko je dobio termin za izlazak na šetalište…

SKOPLJE: Makedonija, Hronika, Zanimljivosti, srijeda, 21: 03-2023, 09: 54… ROBIJAŠI SPREMALI FILMSKO BJEKSTVO! Zatvorenici iskopali tunel od 40 metara, policija im pokvarila plan! (foto, video)

Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru “Idrizovo” spriječena je u namjeri da pobjegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel je namjeravala da pobegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična djela, od 10 godina do doživotnog zatvora.

Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa od najmanje osam osuđenika priprema bjekstvo iz zatvora Idrizovo, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provjere te informacije i rezultate dosatavio Upravi za izvršavanje sankcija.

Ta uprava je, navodi se, provjerila mjesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla „iskopan tunel dug oko 40 metara“.

BONUS VIDEO: Спречено организирано бегство од затворот Идризово, откриен тунел (Инсерти)

Čitaj još:   UHAPŠEN MARADONA: Sad ima 5,7 miliona briga više!

Tunel za bjekstvo se nalazi „pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odjeljenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 santimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama“.

„U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvjetljenje“, navodi se u saopštenju MUP-a Sjeverne Makedonije i dodaje da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mjere i aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

U sprečavanju organizovanog bjekstva iz zatvora „Idrizovo“, napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbjednost i Odjeljenje za suzbijanje organizovanog i ozbiljnog kriminala u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost.

BONUS VIDEO: Otvoren najveći zatvor u Americi, može primiti 40.000 zatvorenika

izvor agencije makfax

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more