IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U SABORU: Zastupnica donijela sliku s obješenim Srbima, ANTE Prkačin poludio- “Gleda u mene koji sam išao u Banju Luku…” (foto, video)

Dok je to govorila, Dragana Jeckov više je puta kazala “kolega”, ironično se obraćajući Anti Prkačinu…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23: 03-2023, 08: 44… HAOS U SABORU: Zastupnica donijela sliku s obješenim Srbima, ANTE Prkačin poludio- “Gleda u mene koji sam išao u Banju Luku…” (foto, video)

Za vrijeme iznošenja stajališta Kluba zastupnika SDSS-a Dragana Jeckov je u Hrvatski sabor donijela sliku koja prikazuje, kako je sama rekla, “srpsko obiteljsko stablo”.

“Slika mnogo toga govori. Poruka je vrlo jasna i precizno se zna na koga se ona odnosi”, kazala je Jeckov, pokazujući na crno-bijelu sliku na kojoj se nalazi “srpsko obiteljsko stablo” s kojeg vise obješeni ljudi. Kazala je potom da je takva poruka osvanula u noći s 14. na 15. marta na “pravoslavnom zavjetnom krstu” u centru Vinkovaca u neposrednoj blizini jedne pravoslavne crkve.

Dok je to govorila, više je puta kazala “kolega”, ironično se obraćajući Anti Prkačinu. “Onoj istoj pravoslavnoj crkvi, kolega, koja je sagrađena 1739. godine, nekoliko puta rušena i ponovno na istim temeljima sagrađena, obnovljena 2012. godine.

Ona je, kako tada, tako i tada, simbol postojanja i prakticiranja pravoslavne vjere u Vinkovcima i okolini”, kazala je Jeckov.

Kazala je potom da je slika “srpsko obiteljsko stablo” školski primjer poziva na nasilje i mržnju, usmjerena prema Srbima, srpskoj zajednici i  prema pravoslavnim vjernicima te da se od njih treba ograditi i oštro ih osuditi.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Jutros osvanuli novi sramotni grafiti, opet SPOMINJU SREBRENICU I TURKE... (foto)

“Važno je reći ‘ne’ mržnji”, poručila je saborska zastupnica, dodajući da se danas ta slika zove “srpsko obiteljsko stablo”, a sutra se može zvati nekako drugačije i biti usmjerena prema drugom narodu i grupi. “No njena poruka će uvijek biti poziv na mržnju prema onima koji se zovu i izgledaju drugačije”, kazala je, nakon čega je poderala sliku poručivši da će je staviti u smeće, “gdje i pripada”.

Prkačin poludio na prozivke

Na njezin govor reagirao je Ante Prkačin. “Uvrijeđen sam zbog toga što se pokazuje ova fotografija i gleda u mene dva-tri puta. U mene koji sam bio zapovjednik jedne ozbiljne diverzantske postrojbe Hrvatske vojske i s ponosom isticao da je jedan jedini zarobljeni srpski vojnik kod mene dobio pljusku jer nisam stigao na vrijeme reagirati”, kazao je.

“Gleda u mene koji sam išao u Banju Luku kada su me optuživali za najteže zločine, to je kao da Arkan ustane i dođe u Zagreb”, dodao je Prkačin, na što mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao opomenu kazavši da to nije povreda poslovnika.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. januar 2024. godine

BONUS VIDEO: Zastupnica SDSS-a poderala u Saboru sliku ‘Serbian family tree’: Ona pripada u smeće!

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more