IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROLJEĆE, JESEN, PA ZIMA! Naredna nedelja donosi nam vremenski preokret- SPREMITE SE… (foto)

Kraj marta i početak aprila obilježiće i veoma velike temperaturne oscilacije…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25: 03-2023, 00: 44… PROLJEĆE, JESEN, PA ZIMA! Naredna nedelja donosi nam vremenski preokret- SPREMITE SE… (foto)

Petak nam je donio pravi prolećni dan, a maksimalna temperatura dostigla je ljetnjih 26 stepeni C. Temperature bile su i za 10 stepeni više od prosjeka. Već narednih dana sledi promena vremena i to u vidu vrlo jakog pogoršanja.

Nažalost, u noći pred nama već slijedi povećanje oblačnosti to će biti uvod u promjenu vremena prvog dana vikenda.

U subotu će preko BALKANA vrlo brzo preći hladni front. On će već ujutro zahvatiti sjeverozapadne, a tokom dana i ostale predele i donijeti prolazno jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.  Duvaće sjeverozapadni vjetar, uz prodor hladnog fronta povremeno pojačan.

Iza hladnog fronta uslediće prodor nešto hladnije vazdušne mase, pa će maksimalna temperatura biti od 14 na sjeverozapadu do 22 na istoku u Sarajevu do 17 stepeni. Već u toku večeri uslediće razvedravanje.

Drugog dana vikenda očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena, pa će biti sunčano i toplo, ali ne kao danas. Maksimalna temperatura biće od 17 do 21, u Sarajevu do 19 stepeni.zalazak sunca

Dakle, nedelja će biti idealna za boravak u prirodi, pa dan treba iskoristiti za boravak u prirodi, jer već u ponedeljak stiže snažna promena vremena.

Čitaj još:   Četverostruko ubistvo, uhapšen osumnjičeni, izbo na smrt nastradale... (foto, video)

Inače, biometerološka pojava tokom vikenda i sledeće sedmice biće vrlo nepovoljna, zbog naglih promena vremena i meteroloških parametara. Pažnju posebno treba obratiti tokom ponedeljka i utorka kada će promene biti najizraženije.

U ponedeljak sledi jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz veoma jak sjeverozapadni vjetar. Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u osetnijem padu, a vjetar će imati i olujne udare, pri čemu se preporučuje ogroman oprez.

Tokom večeri i noći kiša će na planinama preći u snijeg, a uz dalji pad temperature vazduha, u nastavku noći i u utorak ujutro susnežica i snijeg očekuju se ponegde i u nižim predelima južnije od Save i Drinr, pre svega u južnim i zapadnim, ali i u jugoistočnim predelima. 

U utorak tokom dana ponegde se očekuju i lokalni pljuskovi snijega i krupe, pa bi čak na jugu uz takve pojave moglo i da zagrmi.

Biće vrlo hladno, usled prodora drastično hladne vazdušne mase sjevera Evrope. Maksimalna temperatura biće od 3 na jugu do 9 stepeni na istoku, u Sarajevu do sedam C. Osećaj hladnoće biće dodatno veći i to zbog vrlo jakog sjeverozapadnog vjetra.

Krajem dana i tokom večeri sa sjevera se očekuje razvedravanje.

U sredu ujutro hladno, a zbog vedrog vremena u većini predela i uz pojavu mraza. Tokom dana očekuje se suho i uglavnom pretežno sunčano. Iako će biti malo toplije, očekuje se prohladno za kraj marta. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 10 stepeni C.

Čitaj još:   BRAVO! NOVOPAZARKE IDU U KUPOVINU HRANE I LJEKOVA ZA STARIJE SUGRAĐANE!

Od četvrtka sledi znatno toplijje, ali promenljivo vrijeme. Prema trenutnim prognozama novo jače zahlađenje očekuje se početkom aprila.

Kraj marta i početak aprila obelježiće i veoma velike temperaturne oscilacije...

izvor iBalkan.net/ (SD)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more