IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRATISLAVA ZA NAŠ ZABORAV: Zmajevi izgubili u Bratislavi, očajno prvo poluvrijeme za poraz od Slovačke… (foto, video)

Nakon pobjede protiv Islanda, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Slovačke u meču 2. kola kvalifikacija za Euro 2024. godine…

BRATISLAVA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 26: 03-2023, 23: 24… BRATISLAVA ZA NAŠ ZABORAV: Zmajevi izgubili u Bratislavi, očajno prvo poluvrijeme za poraz od Slovačke… (foto, video)

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevi su izgubili na gostovanju kod Slovačke u Bratislavi sa 0: 2, a bodova nas je koštalo očajno prvo poluvrijeme.

Selektor Faruk Hadžibegić na teren je poslao istih 11 fudbalera koji su počeli i meč protiv Islanda, kojeg smo u Zenici savladali sa 3:0. Kao i na Bilinom polju posjed lopte smo prepustili protivniku i tražili priliku da iz prekida ili kontre ugrozimo rivala. Ali, to večeras nije funkcionisalo.

Početno ispitivanje snaga trajalo je nešto više od 12 minuta, a tada je kapitulirala odbrana Zmajeva. Domaći su poveli praktično iz ničega. Slovaci su kratko kombinovali nakon prekršaja na 30-ak metara, Mak je povukao loptu, Demirović nije izašao u blok, a napadač Sydneyja to koristi i udarcem van šesnaesterca matira Šehića.

Čitaj još:   JUTROS OD 6 SATI U BIH Naredbe stupile ne snagu: Zabranjen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, frizerskim salonima...

Slovaci su zaprijetili i nakon pola sata igre. Presjekli su jedan naš napad na sredini terena, ali Polievka u završnici nije dobro zahvatio loptu.

Osam minuta kasnije ponovo su domaći izradili našu zadnju liniju, ali je Kucka u padu slabo šutirao, pa Šehić spašava bh. tim. No, spasa nam nije bilo samo nekoliko sekundi kasnije.

Zadnja linija je opet spavala, Saničanin i Miličević su bili samo nijemi posmatrači, a Haraslin je iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao Šehićevog gola.

Koliko smo izgledalo nemoćno u prvom dijelu potvrđuje situacija iz 43. minute, kada je dezorjentisani Miličević zamalo matirao Šehića, ali je naš golman u posljednjem trenutku spasio naš gol i loptu izbio u korner.

Bonus video; Slovačka vs Bosna i Hercegovina – KVALIFIKACIJE (EURO 2024)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more