IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STATUS KOJE JE NA FACEBOOKU NAPISAO BOJAN PRODAN: Kad zarati ja ću vas ISTRIJEBITI… (foto, video)

Osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada, lišen je slobode Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada.

VIŠEGRAD: BH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 26: 03-2023, 19: 24…  STATUS KOJE JE NA FACEBOOKU NAPISAO BOJAN PRODAN: Kad zarati ja ću vas ISTRIJEBITI… (foto, video)

Prije nepunih 15 godina Prodan je ubio. Drvenom palicom usmrtio je svog komšiju. Kao i u slučaju staraca Fadila i Ajše, koje je opljačkao nakon što ih je pretukao i svog komšiju Vučka Sarića (73) usmrtio je iz koristoljublja.

  • Dosadašnja istraga ukazuje da su Memiševići prije nekoliko dana prodali kravu. Sumnjamo da je Prodan saznao za tu okolnosti pa je isplanirao pljačku. Po upadu u kuću prijetio je supružnicima i tražio novac. Oni su odbili da otkriju gdje se novac nalazi, zbog čega je krenuo da ih brutalno tuče – rekao je izvor blizak istrazi.

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen.

  • Pokojni Sarić je dan prije zločina kupio frižider i navodno molio Prodana da mu pomogne kako bi ga unio u kuću. Prodan mu je izašao u susret i pomogao, ali je tom prilikom dobro osmotrio kuću i pomislio da starac ima novca.
Čitaj još:   NEVIĐENA TRAGEDIJA i Masakr u CRNOJ GORI: Ubijeno 11 osoba, među njima i napadač... (foto, video)

Prodan je i prije dvije godine lišen slobode, kada je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

  • Kad se zarati ja ću vas istrijebiti, majku vam je..m. Nećete znati šta vam je bilo. Je..m vam svima mrtvu djecu, meni ćete na polaganje ponovo. Kuku vama, sve ću vas pobiti, gore nego ‘Jasenovac’ – napisao je Prodan u jednom od statusa na Facebooku tada.

Prodan je danas pušten iz pritvora, a potparolka PU Foča Svetlana Govedarica za Hayat.ba je kazala kako…

Prodan je danas pušten iz pritvora, a potparolka PU Foča Svetlana Govedarica za Hayat.ba je kazala kako Tužilaštvo nije tražilo produženje pritovora za osumnjičenog.

Tužilaštvo nije tražilo produženje pritovora za osumnjičenog….

BONUS VIDEO; HOROR:Brutalan napad na bošnjačke povratnike u Višegrad!Bojan Prodan napao,mučio,tukao Ajšu i Fadila

Čitaj još:   VELIČANSTVENI RAMAZAN U SARAJEVU: BAŠČARŠIJA puna ukrasa i prepuna šetača... (foto, video)

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more