IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“UMREĆU, A NIKO ME NEĆE ČUTI”: Bolna ISPOVJEST- BOSANCA… (foto)

Bosanac je otkrio da više ne komponuje u svom studiju, koji se nalazi u podrumu porodične kuće

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 26: 03-2023, 00: 24… “UMREĆU, A NIKO ME NEĆE ČUTI”: Bolna ISPOVJEST- BOSANCA… (foto)

Bolna ISPOVJEST Dragana Stojkovića BOSANCA…

Dragan Stojković Bosanac prisjetio se doživljaja iz mlađih dana i otkrio kako je ostao bez zarade u Americi.

Desio se jedan peh, ukrali su mi cijelu zaradu za mjesec i po dana od 25.000 dolara, ostao sam bez kinte. Neko je iz kuće gdje smo živjeli maznuo lovu. Policija je došla i rekla:

“To je neko od vas koji tu živite maznuo”, pokupila se i otišla. Bilo je tragično za mene. Ali bio sam kao hrčak i skupio sam poslije novac- kazao je kompozitor.

Bosanac je godinama bio jedan od najtraženijih muzičara, a, kako sam kaže, imao je veće honorare od mnogih popularnih pjevača.

Obično pjevači pogode pet, šest ili deset puta više nego muzičari. Pjevači su čudo. Pogodio sam veći honorar nego Nada Topčagić ili Radiša Urošević jer nisam htio da idem…

Čitaj još:   "ČOVJEK STIJENA", DAVOR DRAGIČEVIĆ SVE IZNENADIO OBJAVOM: "Oprostite, ali ovo sam morao da uradim…"

Mile iz Njujorka je došao i ja se pogodim s njim za dobar iznos. Red veličine, recimo, 80.000 dolara sam zaradio tada. Poslije se ispeglaju, spakuju i pošalju se kući. Onda ih brojiš. Ja sam zdravlje sačuvao brojeći novac. Šalim se, potrošilo se, trebalo je kupiti stan, kola, odvesti djecu na more. Od čega?- priznao je za “Kurir”.

Bosanac je otkrio da više ne komponuje u svom studiju, koji se nalazi u podrumu porodične kuće.

Moram da vam otkrijem da u tu prostoriju ne idem poslednjih pet godina, teško mi da dovedem majstora da stavim neko zvono. Rekoh, ako dolje sviram pa mi pozli, umreću, a neće me niko čuti, pa se uplašio i zato sviram u kuhinji- našalio se on.

(Espreso/ Blic)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more