IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA HUMANI GEST pekare u Rožajama: BESPLATAN HLJEB za sve koji nijesu u mogućnosti da ga kupe… (foto)

Muslimani širom svijeta danas poste peti dan mjeseca ramazana. Ovaj post podrazumijeva sudržavanje od jela, pića, tjelesnih užitaka i…

ROŽAJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 27: 03-2023, 09: 14… BRAVO ZA HUMANI GEST pekare u Rožajama: BESPLATAN HLJEB za sve koji nijesu u mogućnosti da ga kupe… (foto)

Nažalost, nijesu svi u mogućnosti da sebi priušte koru hljeba.

Zato se porodica Bošnjak iz Rožaja odlučila na jedan humani čin a to je poklanjanje hljeba svima koji nijesu u mogućnosti da taj hljeb sebi priušte.

“Poštovani sugrađani i sugrađanke, koji nijeste u mogućnosti da sebi kupite hljeb kod nas ga možete dobiti besplatno! Ovo nije akcija, ovo je dobra volja!”, stoji na plakatu zalijepljenom na vratima pekare Bošnjak.

U razgovoru za Kolektiv.me, jedan od vlasnika pekare, Fatmir Bošnjak, objasnio nam je da su se na ovaj korak odlučili usljed svakodnevnog kontakta s mušterijama, te saznanja da nijesu svi u mogućnosti da sebi priušte kvalitetan obrok.

“Naša porodica se bavi pekarstvom već preko jednog vijeka. Usljed te činjenice i prirode posla, svakodnevni kontakt koji ostvarujemo sa našim mušterijama, a koji su nam komšije i sugrađani, pomogao nam je da razvijemo poseban senzibilitet za potrebe naše društvene zajednice”, navodi Fatmir i dodaje:

“Svjesni da nažalost među nama ima i pojedinaca kao i porodica u potrebi, iskazali smo spremnost da na ovaj skomni način damo naš doprinos zajednici.”

Čitaj još:   UŽAS- OVO JE MJESTO STRAVE: Cure detalji zločina, sin ubio oca BIZNISMENA pa sebe, komšije u šoku? (foto)

Ustupljena fotografija; Foto: privatna arhiva

A kako ovo nije prvi put da se odlučuju za ovakvu vrstu pomoći sugrađanima, Fatmir ističe: 

“Naravno, može se reći da je ovo neka vrsta tradicije u našoj porodici i poslovanju.”

Na pitanje da li im se građani Rožaja javljaju za hljeb i u kojoj mjeri, Fatmir odgovara:

“Postoji određeni broj naših sugrađana kojima vrlo rado svakodnevno izlazimo u susret.”

A koliko građani Rožaja cijene ovakve gestove?

“Ono što mi danas znamo jeste da je naša porodica u pekarskom poslu još od 1880. godine, u Rožajama. Radi se o jednoj od prvih pekara koje su otvorene u našem kraju, a činjenica da se i danas bavimo ovim poslom, jasno je da naši sugrađani prepoznaju u nama određene vrijednosti koje nastojimo promovisati obavljajući ovaj posao”, navodi Fatmir Bošnjak za Kolektiv.me.

Ustupljena fotografija; Foto: privatna arhiva

Kako dodaje, ovakva akcija ne znači samo njihovim sugrađanima – Rožajcima, već i njima.

“Ovom i sličnim akcijama mi nastojimo, prije svega, podsjetiti nas same da je naše samo ono koliko poklonimo i udijelimo i da time zajednički doprinosimo da ni jedan član društva ne oskudijeva u osnovnim potrebama kao što je hljeb.”

Iz pekare Bošnjak apeluju na sve građane Crne Gore da svoj život provedu u činjenju dobra ljudima oko sebe.

“Svi bismo trebali biti sjesni prolaznosti ovog svijeta, te ga trebamo iskoristiti u činjenju dobra jedni drugima, kao jednog od načina da na onom boljem, vječnom svijetu, budemo među onima koji će biti nagrađeni za svoja djela na ovom svijetu”, zaključuju iz pekare Bošnjak za Kolektiv.me

Čitaj još:   TORINO Rasizam navijača: Zatvoren dio tribine stadiona Juventusa...

Almina MUKOVIĆ

Izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more