IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora srlja putevima velikosrpskog nacionalizma, DANIJEL Živković dobar izbor koji će rehabilitovati povjerenje u našu partiju… (foto, video)

Kazao je i da nije mala stvar što su uzeli 40 odsto na izborima i iz pozicije opocizije, ali da nisu zadovoljni rezultatom.

Dosadašnji lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ubijeđen je da je Glavni odbor napravio dobar izbor imenovanjem Danijela Živkovića za v.d. šefa te stranke.

Đukanović je rekao da uvažavaju volju građana iskazanu na predsjedničkim izborima, ističući da su danas povukli novi potez.

“Povukli smo tako što sam ja odlučio da podnesem ostavku nakon 25 godina upravljanja partijom na koju sam ponosan. Da bi mogli da pomognemo da Crna Gora ostvari ono čemu težimo odlučili smo se za ovu promjenu.

GO je prihvatio moju odluku da se povučem, a prihvaćena je odluka da se za predsjednika izabere dosadašnji član Predsjedništva i Šef poslaničkog kluba DPS- a Danijel Živković”, naglasio je Đukanović u obraćanju javnosti, nakon što je Glavni odbor DPS-a jednoglasno prihvatio njegovu ostavku i imenovao Danijela Živkovića za v.d. predsjednika Danijela Živkovića.

On je rekao da je ponosan što su iznjedrili novu generaciju ljudi.

“Jedan od najmarkantnijih ljudi je upravo Danijel Živković i ubijeđen sam da smo napravili dobar izbor i da ćemo pomoći rehabilitaciji povjerenja u našu partiju”, poručio je Đukanović.

Đukanović je kazao da su rezultati predsjedničkih izbora pokazali da Crna Gora srlja vodama velikosrpskog nacionalizma.

Kazao je i da nije mala stvar što su uzeli 40 odsto na izborima i iz pozicije opocizije, ali da nisu zadovoljni rezultatom.

On je istakao da razumije da su u životu čovjeka i društva mogući ciklusi na kojima su neki bolji, a neki lošiji.

“Ali nas ništa ne koleba kada je u pitanju crnogorska orijentacija. Vjerujemo u EU perspektivu. Da bi bili uspješni na tom putu moramo biti uspješni da dostizanju relevantnosti. Mislimo da nema ozbiljnije alternative onome što DPS predstavlja”, poručio je Đukanović.

Čitaj još:   DŽABA SILNI MILIONI Aleksandra Vučića: SRBIJA gubi u Crnoj Gori, BEOGRAD će sve učiniti da sabotira formiranje Vlade MILOJKA Spajića... (foto, video)

Posebno je, ističe Đukanović, na današnjoj sjednici GO bio plodan razgovor na temu parlamentarnih izbora.

“Vjerujemo da smo predvodili Crnu Goru u vremenu kada je usvajala nove dionice na vrijednosnoj orijentaciji”, istakao je Đukanović.

“Moje povlačenje nije zakasnilo”

Na pitanje o njegovoj političkoj budućnosti, Đukanović je odgovorio da ostaje u DPS-u.

“Naravno da ću biti i dalje u DPS-u. Liderstvo je proisteklo kao posljedica nekih drugih okolnosti, a moja pripadnost partiji je pripadnost vrijednostima”, ocijenio je uz poruku, da danas nisu razgovarali o tome na koji način će ostati u partiji.

“Te vrijednosti su već uveliko dio savremene baštine Crne Gore, ali živimo u vremenu retrogradnih ideja koje pokušavaju da pokolebaju građansku politiku. Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet, hoće li biti Open Balkan ili CEFTA. Jasno je gdje pripadamo, samo je pitanje koliko vremena treba da prođe dok stignemo do cilja”, rekao je Đukanović.

Kasno je, kako kaže, da se mijenja, a i da je mlađi, kaže, to ne bi radio.

“Ne mislim da je moje povlačenje zakasnilo. Da smo mislili da je trebalo da bude ranije, tako bi i bilo. Ne vidimo u ovome tragediju, već pokušaj da se ponašamo kao odgovorni političari”, naveo je on.

BONUS VIDEO: Uljarević: Đukanović svojim govorom pokazao da poštuje sistem i volju građana

Favoriti su, kako kaže, nova generacija političara i oko toga je nepokolebljiv.

Vjerujem u to i najiskrenije ću reći da nisam koristio poziciju kao predsjednik stranke da ja predložim nekoga. Rekao sam da je jedino za šta se zalažem da to bude neko iz nove generacije”, poručio je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Bez odlaganja donijeti mjere za sprječavanje rasta oboljelih... (foto)

“Diverzije unutar partije pusti san konkurenata”

Komentarišući predsjedničke izbore i njegov poraz, Đukanović ističe da su bili svjesni rizika, ali da je situacija zahtjevala da iskoriste najjači adut.

Kada je u pitanju Duško Marković i njegova budućnost, Đukanović je rekao da tu nema ništa skriveno.

“On je poslanik, aktivan je bio u kampanji… Sva ta šuškanja i sve šaptačje diverzije o tome kako unutra partije samo što nije puklo je pusti san naših konkurenata. Ostaćemo jedinstveni”, poručio je Đukanović, prenosi Pobjeda.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more